Güncel Haberler

Ertuğrul Erdoğan: “Şimdi hedefimiz lig. Fenerbahçe Beko maçı bizim için çok önemli bir maç.”

Galatasaray Erkek Basketbol Takımının Kızıl Yıldız’a 83-100 kaybettiği maçtan sonra başantrenör Ertuğrul Erdoğan ve skorer guard Aaron Harrison açıklamalarda bulundu.

Ertuğrul Erdoğan şunları söyledi:

Sonucun prestij açısından bizim için önemli olduğu bir karşılaşmaydı. Eurocup tur atlamayı çok istediğimiz bir kupaydı ancak maalesef uzatmalarda ve son dakikalarında kaybettiğimiz maçları göz önünde bulundurunca kendimize çok şans bırakmadık. Bugün de mümkün olduğu kadar çok oyuncuma şans vermek istedim. Pazar günü oynayacağımız Fenerbahçe Beko maçından sonra haftada bir maç oynayacağız. Biz her oyuncumuzdan katkı almak istiyoruz. Bu yüzden bugün oyuncularımızı diri tutmak adına maçı kazanmaktansa herkese süre vermeye çalıştık. Şu andaki en büyük hedefimiz elbette lig. İlk devrenin sonu itibarıyla mümkün olduğu kadar iyi bir pozisyonda olup Türkiye Kupası’na kalmak istiyoruz. Her zaman vurguladığım bir şey var, bizim takımımız çok iyi mücadele eden bir takım. Basketbol zekamızı ve bilgimizi biraz daha ortaya koymamız lazım. Bugünkü maçta da çok basit hatalar yaparak momentumu kaybettik. Takım olarak gelişiyoruz ancak gelişirken sıkıntılar da yaşıyoruz. Umarım Türkiye Ligi’nde elde ettiğimiz havayı devam ettiririz ve sezon sonunda daha iyi bir basketbol oynayan Galatasaray izleterek ligde olabileceğimiz en iyi konumda oluruz.

Fenerbahçe Beko maçı bizim için çok önemli bir maç. Günün sonunda iki büyük kulübün karşılaşması. Ancak elbette Fenerbahçe’nin şu anki performansını göz önünde bulundurursak bence maçın favorisi onlar. Bu bir derbi karşılaşması, maçın nereye gideceğini şimdiden kestirmek çok zor. Biz burada taraftarımızın desteğiyle birlikte bu maçı kazanmak için elimizdeki her enstrümanı kullanacağız. Umarım o gün bugünden daha da fazla taraftarımız tribünde olur. Bu bir basketbol karşılaşması ve bizim elimizde kaliteli oyuncular var. Fakat dezavantajlarımızı da bilmiyor değiliz. Ben bütçe konularını çok dile getiren birisi değilim ancak şu da önemli bir detay ki karşımızda iskeletini son 5 yıldır koruyan ve neredeyse otomatik basketbol oynayan bir takım var. Biz henüz 4 aydır beraber olan bir takımız. Dolayısıyla bunun bir dezavantajı olacaktır. Biz mücadelemizle ve enerjimizle beraber oyuna tutunarak kazanmak için 40 dakika boyunca her şeyimizi ortaya koyacağız. Dediğim gibi bu bir derbi ve derbinin sonucunda ne olacağını kestirmek çok kolay bir şey değil.

Oyuncumuz Aaron Harrison ise şu ifadeleri kullandı:

“Maç boyunca basit hatalar yaptık. Maça çıkmadan önce tur atlama şansımızın olmadığını bilmek bizim için moral bozucuydu. Bunu bahane olarak söylemiyorum, karşımızda çok iyi bir takım vardı. Ancak biz rakibimizden daha iyi bir takım olduğumuzu biliyoruz. Bu maçtaki hatalarımızı düzelterek bir sonraki maçta daha iyi bir performans göstermek için çalışacağız.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …