Güncel Haberler

Fenerbahçe BEKO 15 Sayı Farkdan Döndü CSKA’yı Da Listeye Ekledi!

Fenerbahçe BEKO, Turkish Airlines EuroLeague 13. hafta maçında CSKA Moskova’yı konuk etti. Sarı lacivertliler, mücadeleden 79-75 galip ayrılmayı başardı.

Karşılaşmada ilk sayılar konuk takımdan gelirken, temsilcimiz Vesely ve Melli’nin basketleriyle skoru 6-10’a getirdi. İstediği hücum organizasyonlarını gerçekleştiremeyen Fenerbahçe, CSKA Moskova’dan Alec Peters ve Othello Hunter’ın sayılar üretmesine engel olamadı. Çeyreğin sonlarında ise Vesely, Kalinic ve Kostas ile oyuna ortak olan Fenerbahçe BEKO, ilk çeyreği 18-26 geride tamamladı.

İkinci periyota Marko Guduric’in sayısıyla başlayan Fenerbahçe BEKO, Sergio Rodriguez’in sayılarına Nikola Kalinic’in üçlüğüyle cevap verdi. İkinci çeyrekte de pota altından yakaladığımız fırsatları değerlendiremeyince temsilcimiz 29-41 geriye düştü. Sloukas’ın asistinde Jan Vesely inanılmaz bir sayıya imza atmayı başardı ancak savunmada yaşadığımız zorluklar Clyburn’ün sayılar üretmesine neden oldu: 31-44. Marko Guduric’in ters turnikesi CSKA Moskova’ya mola aldırdı. Çeyreğin son saniyesinde ise sahneye tekrar Guduric çıktı ve ilk yarının sonucunu belirledi: 36-48.

Soyunma odasından Datome’nin sayılarıyla dönen Fenerbahçe BEKO, taraftar desteğini de arkasına alarak unutulamayacak bir geri dönüşe imza attı. Vesely’nin bulduğu smaçla farkı 6 sayıya kadar indiren Fenerbahçe Melli’nin sayısıyla skoru 44-48’e getirdi. Zeljko Obradovic’in öğrencilerinin yakaladığı 11-0’lık seri CSKA Moskova’ya mola aldırdı. Sadece hücumda değil savunmada da iyi işler ortaya koyan sarı lacivertliler, Melli’nin basket faulüyle farkı 1’e indirdi. Guduric’in bulduğu üç sayılık basketle 50-48 öne geçmeyi başaran Fenerbahçe, Vesely’nin basketiyle ise seriyi 19-0’a getirdi. Çekişmeli geçen çeyreğin sonlarında iki takım da karşılıklı sayılara sahne olurken, temsilcimiz üçüncü çeyreği 60-62 geride tamamladı.

Son çeyreğe iyi başlangıç yapan taraf CSKA Moskova oldu. 7-0’lık seri yakalayan konuk ekibe cevap Ali Muhammed’den geldi: 63-69. İki takımında oldukça çekişmeli mücadelesine sahne olan son çeyrekte temsilcimiz Sloukas ile bulduğu iki sayıyla skoru 74-74’te eşitledi. Takım halinde inanılmaz bir karakter ortaya koyan sarı lacivertliler bitime son bir dakika kala Jan Vesely ile 75-73 öne geçmeyi başardı. 15 sayı geriden gelerek unutulamayacak bir geri dönüşe imza atan Fenerbahçe BEKO, CSKA Moskova’yı 79-75 mağlup etmeyi başardı.

Editör Yorumu:

Fenerbahçe Beko savunmada çok kötü bir başlangıç yaptı. Hackett’dan gelen sürpriz 8 sayı ve üst üste diplerden gelen üçlükler, sonrasında Clyburn’ün kenardan gelerek skoru sırtlaması çok zorladı koç Obradovic’in öğrencilerini. Yay gerisinden bit türlü aranan isabetin gelmemesi, savunmada bir türlü vidaların sıkılamaması sonucu ilk yarıda soyunma odasına 12 sayı farkla geride gitti. Koç Obradovic’in devre arası röportajında da ilettiği gibi artık biraz savunma yapmayı denemeleri gerekiyordu sarı lacivertli oyuncuların. İşte ikinci yarıda tam böyle başladı. Hücumda Sloukas, Vesely ve Datome’nin devreye girmesi ve savunmada takım olarak ortaya konulan müthiş enerji ve direnç sonuç verdi. Fenerbah.e tarihi bir seri yakalayarak ilk yarının sonundaki Guduric üçlüğü ile beraber 3.çeyrekte tam 19-0’lık seri yakalayarak öne geçmeyi başardı. Taraftarı da maçın içine sokan temsilcimiz sonrasında ufak iniş çıkışlar yaşasa da bu sezon hep yaptığı gibi yine maç sonunu çok iyi oynadı ve rakibin basit hatalarını da iyi değerlendirerek erken final niteliğindeki bu kaliteli, keyifli ve korakor mücadeleyi kazanmayı bildi. Koç Obradovic ve öğrencileri bir kez daha ayakta alkışlanmayı hakediyor, yine şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduklarını tastiklemiş oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …