Güncel Haberler

Beşiktaş Rich’in Etkili Performansı ile Neptunas’ı Akatlar’dan Eli Boş Gönderdi

FIBA Şampiyonlar Ligi 9.maç gününde Beşiktaş Sompo Japan, Akatlarda ağırladığı Litvanya ekibi Neptunas karşısında Jason Rich’in yıldızlaştığı maçtan 77-70 galip ayrıldı ve gruptan çıkma umutlarını sürdürdü.

Dengeli başlayan maçta Beşiktaş ilk bölümde Rich’in içeriden ve dışardan bulduğu sayılarla skor üretirken Neptunas Weaver’ın basketiyle ilk 6 dakikayı 9-16 önde geçti. Geri kalan bölümü iyi oynayan Beşiktaş Pressey, Gibson ve Buva’nın sayılarıyla dengeyi kurdu ve ilk çeyrek 20-20 sona erdi. İkinci periyotta Grant, Delininkaitis ve Masiulis’ten skor bulan Neptunas devre sonuna doğru farkı açsa da Buva’nın basketiyle Beşiktaş devreye 38-40 ile girdi.

Üçüncü periyotta maça geri dönen Beşiktaş, Rich’in skorer oyununun yanı sıra Alexander’ı da devreye sokan Beşiktaş, daha iyi savunma yaparak kontrolü ele aldı ve son periyot öncesi skoru 58-52’ye getirdi. Son çeyreğe 6-0’lık seriyle başlayan ve maçı ortaya getiren Neptunas karşısında Beşiktaş, günün yıldızı olan Rich’in önderliğinde son bölümde kritik hücumlardan sayıyla dönerek farkı 2 baskete çıkardı ve maçın sonunda da serbest atışlarda hata yapmayarak maçı 77-70 kazandı.

Editör Yorumu:

Beşiktaş halen oynadığı basketbol açısından basketbol severleri pek tatmin etmiyor. Ancak bu maçta önemli olan iyi basketbol değildi, direkt galibiyetti. Çünkü grupta artık işler kritik bir noktaya geldi ve ilk 4 yarışından uzaklaşmamak adına bu maçtan mutlak bir galibiyet alınması gerekiyordu. Buva’nın her zamanki gibi pota altında iyi iş çıkardığı maçta ona destek olabilecek bir dış skorer gerekiyordu, bu isim de Rich oldu. Birleşik Amerikalı guard tam 22 sayı bulurken takım arkadaşıarını da oyunun içine sokmaya çalıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …