Güncel Haberler

Zeljko Obradovic: “Özellikle ikinci yarıda her top için savaştık”

CSKA Moskova galibiyetinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe BEKO başantrenörü Zeljko Obradovic, sarı lacivertlilerin özellikle maçın ikinci yarısında her top için savaştığını dile getirdi.

“İyi akşamlar dilerim. Oyuncularımı maça geri dönüş şekillerinden dolayı tebrik ediyorum ve taraftarlara da destekleri için çok teşekkür ederim. CSKA’yı da tebrik ediyorum, özellikle ilk yarıda çok iyi basketbol oynadılar. Çok karakterli bir takımdan bahsediyoruz ve bunu bugün de gösterdiler. Maçı iki farklı bölüm oynadığımız net. İlk yarıda hiç olumlu bir reaksiyon yoktu. İlk yarıdan sonra 3.çeyreğin başında her şey değişti, her top için savaşmaya başladık, akıllı oynadık ve maçın seyrini değiştirdik. Son çeyreğin başı da bizim için çok önemliydi. Tekrar son dakikalarda geri dönme fırsatı yakaladık, CSKA’nın da fırsatı vardı ama biz daha iyi oynadık. İkinci yarıda her şey çok değişti. Hem takım hem de taraftar herkes uyandı. O yüzden takımı da taraftarları da herkesi tebrik ediyorum. Bu şekilde devam etmemizi diliyorum.” 

Rakipte Higgins ve Clyburn ikilisinin savunma anlayışını da değerlendiren Obradovic, “İkisi de çok iyi oyuncular, bu çok net. Hazırlanırken her şeyi düşünüyoruz. Rakibin bütün oyuncularını analiz ediyoruz. Bire birde çok iyi oynuyorlar. Savunmamız çok iyi değildi, faul yapmamız gereken yerlerde yapmadık. Onlara şans verdik.” dedi.

Zeljko Obradovic, sarı lacivertlilerin maçın ikinci yarısında değiştirdiği şeyin savunma anlayışı olduğunu ise şu şekilde ifade etti:

“İkinci yarıda 6-16 attılar. İlk yarıda savunma yapmadık, içeride değildik. Onlar için her şey çok kolay oldu. Değiştirdiğimiz en önemli şey de buydu, savunma yapmaya başladık.”

Zeljko Obradovic, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Maçı devre arasında değiştirmedik. İkinci yarıda sahada değiştirdik. Takımın ne kadar karakterli olduğu, savunma ve hücum açısından kaliteli olduğunu göstererek ve sahaya çıkarak bunu gösterdik.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …