Güncel Haberler

Ataman: “Kadromuzda bir eksik olmazsa CSKA maçını da kesin kazanacağımızı düşünüyorum.”

Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, 38 sayı farkla kazanılan Buducnost maçı sonrasında değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Bu akşam maça çok iyi başladık, Beaubois çok iyi bir performans gösterdi. İki hafta yokluğun ardından çok iyi döndü. Keza Simon da çok iyi bir oyun sergiledi. Bench’ten gelen oyuncularımızın girişiyle tempomuz düştü, Buducnost strateji değiştirip dışarıdan sayılar bulunca maçı erken koparma fırsatını kaçırdık. İkinci yarıda savunma ritmimizi ve agresifliğimizi artırdık. Geçiş hücumu ve fastbreak’lerde bol sayı bulduk, ritmi artırdık, 27 asist, 42 ribaunt yaptık, hücumda çok iyi bir oyun oynadık. Savunmada ikinci yarıda çok iyiydik ve bu şekilde mükemmel bir performans sergileyerek kazandık.”

Anadolu Efes‘in Real Madrid ve Olympiakos mağlubiyetleri sonrası uzun rotasyonuna bir takviye düşünüp düşünmediği sorusu üzerine Ataman şu yanıtı verdi:

“O maçlarda pota altından değil, forvet pozisyonundan ribauntlar verdik. Anadolu Efes, EuroLeague’in en güçlü pota altı rotasyonuna sahip ve kadrosunda hiçbir değişiklik yapmayı düşünmüyor. Elimizdeki oyunculardan en iyi verimi alacağız.”

Ataman, Real Madrid ve Olympiakos mağlubiyetlerinde son çeyrekte gelen mağlubiyetlerin sebebi konusunda ise şu tespitlerde bulundu:

“EuroLeague’de maç sonlarında kazanabilirsiniz de kaybedebilirsiniz de. O maçlarda kaybettik ama Fenerbahçe Beko’yu da 15 sayı geriden gelerek yendik. Real Madrid ve Olympiakos maçlarında bizi Beaubois’nın yokluğu çok etkiledi. O olduğunda skorer kısa rotasyonumuz genişliyor, olmadığında daraldığı için oyuncularımız yoruluyor ve maç sonlarında işler zorlaşıyor. Beaubois, Real maçında olsaydı kesin kazanırdık. Olympiakos maçında da olması fark yaratırdı. Kadromuzda son anda bir eksik olmazsa CSKA maçını da kesin kazanacağımızı düşünüyorum.”

Tecrübeli koç, Larkin’in performansıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı:

“Larkin’in formsuz olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta Olympiakos maçında da çok iyi bir performans sergiledi. Takımda o gün kim iyi oynarsa ona daha çok sorumluluk geliyor. Bugün bu isimler Simon ve Beaubois oldu.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …