Güncel Haberler

Anadolu Efes Sinan Erdem’de Buducnost Karşısında Farka Koştu

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta maçında Karadağ’ın Buducnost Voli Podgorica takımını konuk eden Anadolu Efes karşılaşmadan 106-68 galip ayrıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da takımımız 49-41 önde tamamladı.

Karşılaşmaya Micic, Beaubois, Simon, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes, ilk sayılarını Beaubois’nın üçlüğü ile buldu. Simon ve Micic’in sayıları ile 2:30’da takımımız 10-8’lik üstünlüğü yakalarken, Moerman ve Beaubois’nın isabetleri ile 3:30’da konuk ekibin molası geldi: 15-8. Beaubois’nın isabetinin ardından Moerman ve Micic birer smaç basket bulurken, sekizinci dakikada skor 21-16’ya geldi. Beaubois ve Simon’dan gelen üç sayılık basketlerin ardından Pleiss’ın turnikesi, ilk 10 dakikanın skorunu belirledi: 29-20. İkinci periyoda Motum’un üçlüğü ile başlayan Anadolu Efes, kaptan Doğuş’un turnikesi ile 14. dakikaya 34-25 önde girdi. Bu bölümde sıklıkla faul çizgisine giden ekibimizde Dunston dört, Simon da tek isabet bulunca 17. dakika 39-34 üstünlüğümüz ile geçildi. Simon ile bir de saha içi isabeti bulan takımımızda basket faul pozisyonunda üç sayı bulan Beaubois, 18. dakikada skoru 44-34’e getirdi. Kalan iki dakikalık bölümde Beaubois ile beş sayı daha bulan Anadolu Efes, ilk yarı sonunda soyunma odasına 49-41 önde gitti.

İkinci yarıda ilk basketimiz Simon’dan gelirken, Micic’in orta mesafeli isabei ile 22. dakika 53-43 üstünlüğümü ile geçildi. Dunston’dan gelen dört sayının ardından Moerman’ın turnikesi ile 24. dakikada skor 59-51’e geldi. Beaubois’nın üçlüğü sonrasında Moerman, dört sayı daha bulunca, takımımız 27. dakikaya 66-53 önde girdi. Simon’un uzak mesafeli üçlüğünün ardından 17:30’da skor 69-53’e gelirken, kalan 2:30 dakika içinde Pleiss, Moerman, Anderson ve Larkin ile skor üreten Anadolu Efes, bu periyodu da 81-53 önde tamamladı. Final çeyreğine Motum’un arka arkaya kaydettiği yedi sayısı ile başlayan Anadolu Efes 33. dakikayı 88-59 önde geçti. Anderson’dan-biri üçlük olmak üzere- gelen beş sayı ile takımımız 35. dakikada farkı 30 sayıya yükseltti: 93-63. Bu dakikada gelen televizyon molası sonrasında Motum ve Metecan’ın sayıları ile takımımız maçın son 2:15 dakikasına 100-66 önde girdi. Kalan bölümde üstünlüğünü sürdüren Anadolu Efes, Pleiss, Motum ve Metecan’ın sayılarının ardından karşılaşmadan 106-68 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Anadolu Efes Euroleague’in en kötü deplasman takımlarından biri olan Buducnost karşısında beklendiği gibi farklı bir galibiyet aldı. İlk yarıda işin savunma tarafında biraz zorlansa da temsilcimiz 3.çeyrekte hem hücumda müthiş bir performansla tam 32 sayı buldu hem de Buducnost’u sadece 12 sayıda tuttu, savunmada gösterilen bu direnç çok değerliydi. Son maçta sakat olduğu için forma giyemeyen Beaubois’nın müthiş bir şekilde dönmesi, onun enerjisine, ritmine, Simon, Moerman ve Motum’un da eşlik etmesi ile birlikte hücumda çok verimli bir maç çıkardı Anadolu Efes. Özellikle yay gerisinden %56.5 gibi harika bir yüzdeyle oynadı lacivert beyazlılar. 

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …