Güncel Haberler

LeBron: “Jordan’la Tanışmak Tanrı’yla Tanışmak Gibiydi.”

LeBron James bir yandan Michael Jordan’ın rekorlarına yaklaşıyor ve bazılarını geçiyor, diğer yandan da Majesteleri’ne saygıda kusur etmiyor. LeBron, Los Angeles Lakers‘ın Charlotte Hornets galibiyetinden önce takımın sahibi ve idolü Michael Jordan’la tanıştığı anı anlattı.

Muhabirlerin sorularını yanıtlayan James şu ifadeleri kullandı:

“Tanrısal bir şeydi. Daha önce de söyledim: Jordan’la tanışmak Tanrı’yla tanışmak gibiydi. 16 yaşında bir çocukken böyle hissetmiştim.”

O gün tanıştıklarında MJ, 38 yaşında yeniden NBA oyuncusu olmaya hazırlanan bir efsaneydi. LeBron ise 16 yaşında büyük bir yetenek. Bugün LeBron, MJ’in NBA’in tüm zamanların en skorerleri listesindeki dört numaralı yerini almaya hazırlanıyor.

Ama Kral, Majesteleri’nin kendisi gibi ondan sonra gelenler için aşılması mümkün olmayan katkılar yaptığını da kabul ediyor:

“MJ oyunu küresel hale getirdi. Pazarlanabilirliği ve oyun tarzıyla, kişiliğiyle tüm dünyadan insanları basketbolu izlemeye çağırdı. Bulunduğu dönemi aştı. MJ ve David Stern, NBA’i bugün bulunduğu noktaya getiren isimler oldular. Ben ve Adam Silver gibiler ise onların yaptıklarını devam ettirmeye çalışıyoruz.”

EuroHoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Indiana, Lakers’ı Farka Boğdu!

NBA Doğu Konferansı’nın dişli ekiplerinden Indiana Pacers, konuk ettiği Batı’nın play-off kovalayan önemli ekiplerinden Los …