Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen Koç Ernak ile İlk Galibiyetini Bandırma Deplasmanında Aldı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 11. hafta karşılaşmasında Darüşşafaka Tekfen, deplasmanda Banvit‘i 82-65’lik skorla mağlup etti.

Maça hızlı başlayan Darüşşafaka Tekfen, Evans ile bulduğu basketlerle 2. dakikayı 4-0 önde geçti. Banvit bu sayılara Oliver ve Morgan ile karşılık verince 4. dakikada önce eşitliği sağladı daha sonra maçta 7-6 üstünlük kurdu. Hızlı hücumlarda rakibine oranla daha etkili olan ev sahibi ekip 6. dakika da farkı 3 sayıya çıkardı: 15-12. İlk çeyreğin son 4 dakikasında Banvit ve konuk ekip ikişer sayı bulunca bu periyot Banvit’in 17-14 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci periyotta başarılı bir oyun ortaya koyan Darüşşafaka Tekfen, Oğuz Savaş, Callum, Brown ve Berk Demir ile etkili olarak son beş dakikaya 27-19 önde girdi. Pota altında varlık gösteremeyen ev sahibi takım karşısında sert savunmasının yanında boyalı alanı iyi kullanan Darüşşafaka Tekfen, devrede soyunma odasına 15 sayı farkla 42-27 önde girdi.

İkinci yarıya da hücum ve savunmada etkili başlayan Darüşşafaka Tekfen, Eric-Berk Demir ikilisinin basketleriyle 24. dakikayı 45-31 önde geçti. Konuk ekip 9-0’lık seri ile 26. dakikada skoru 54-31’e getirdi. Darüşşafaka Tekfen etkili oyununu sürdürerek 3. çeyreği 64-41 önde geçti. Son çeyreğe de iyi giren Darrüşşafaka Tekfen, 32. dakikada farkı 21 sayıya (47-68) çıkardı. Konuk ekip, etkili oyununu sürdürüp maçtan 82-65 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Ligimizin iki kaliteli ve bu kalitesinin aksine sıralamada yerleri kötü olan, acilen galibiyete ihtiyacı olan takımı karşı karşıya geldi. Koç Ernak’ın Daçka başındaki ilk BSL maçında özellikle savunmada çok iyi sinyaller verdi Euroleague temsilcisi. İkinci çeyrekle beraber Douglas liderliğinde hücumda da vites arttıran ve Banvit’i sadece 10 sayıda tutan Darüşşafaka, OAKA’da oynadığı dirençli basketbolun ardından gelişim sürecinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Oğuz’un kenardan gelerek verdiği katkının yanı sıra McCallum’un da kendine gelmesi koç Ernak’ın önümüzdeki günlerde elini güçlendirecek nitelikte. Banvit ise Şampiyonlar Ligi’ndeki performansını bir türlü lige yansıtamıyor. Genç oyuncular müthiş enerji katıyor evet ama tecrübe konusunda da sıkıntıları oldukları ve kırılgan oldukları bir gerçek. Bu tarz maçlarda fark açılsa da ayakta kalmayı ve mental olarak daha güçlü olmayı öğrenmeleri gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …