Güncel Haberler

Galatasaray Önemli Bir Geri Dönüşe İmza Attı Ama Galibiyet İÇin Yeterli Olmadı

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 7DAYS EuroCup dokuzuncu hafta mücadelesinde AS Monaco ile karşılaştı. Stade Louis II’de oynanan mücadeleden temsilcimiz 76-71’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında temsilcimiz iyi savunma yapsa da ribaundları toplamakta zorlanınca karşılaşmanın ilk 4 dakikası 7-6’lık AS Monaco üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin ilk 5 dakikalık kısmı biterken Nigel Hayes’in bulduğu basketle takımımız skoru 7-8’e getirdi ve karşılaşmada ilk kez öne geçti. Çeyreğin kalan dakikalarında temsilcimiz savunmada rakibini durdurmayı başarsa da hücumda bulduğu atışlardan yararlanamadı ve ilk çeyrek AS Monaco’nun 15-14’lük üstünlüğüyle tamamlandı. Temsilcimiz ikinci çeyreğe Zach Auguste’un basketiyle başladı. Devrenin bitmesine 08:04 kala Erolcan Çinko’nun üçlüğüyle 19-21 öne geçen takımımız, rakibinin faul çizgisinden bulduğu sayılarla 23-21 geri düştü. İkinci çeyrek boyunca iki takım da çok iyi savunma yaparken, temsilcimiz Marko Arapovic’in bulduğu sayılarla skora tutundu. Mücadelede ilk yarının son iki dakikasına 33-33’lük eşitlikle girilirken, çeyreğin son dakikalarını daha iyi oynayan ev sahibi ekip ilk devreyi 39-37 önde kapattı.

Sarı kırmızılılar üçüncü çeyreğin başında rakibinin aldığı hücum ribaundlarına ve dış şutlarda bulduğu isabetlere engel olamayınca çeyreğin bitmesine 07:11 kala 48-41 geri düştü. Üçüncü çeyreğin başlarında sayı bulmakta zorlanan temsilcimiz, ilk 5 dakikalık kısmı geride kalırken skorda 53-43 geriye düştü ve Ertuğrul Erdoğan molasına başvurmak zorunda kaldı. Galatasaray, moladan Aaron Harrison’ın üç sayılık isabetiyle dönse de rakibinin bulduğu 10-0’lık seriye engel olamadı ve son çeyreğe 63-46 geride girdi. Karşılaşmanın son çeyreğine Zach Auguste ve Aaron Harrison’ın sayılarıyla başlayan temsilcimiz, mücadelenin bitmesine 06:00 kala farkı 11 sayıya kadar indirdi. (64-53) Son çeyreğin ilk bölümünde Galatasaray iyi savunma yapsa da savunma ribaundlarını toplamakta zorlanınca bir türlü farkı istediği seviyeye çekemedi. Karşılaşmanın bitmesine 04:15 kala Nigel Hayes ve Tai Webster’ın üst üste bulduğu sayılarla temsilcimiz skoru 65-59’a getirdi. Takımımız son dakikalarda Aaron Harrison’ın bulduğu üçlüklerle farkı iki sayıya kadar indirse de maçı kazandıracak son hamleyi yapamadı ve sahadan 76-71’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Editör Yorumu:

Sarı kırmızılılar üst üste alınan galibiyetlerin ardından bu kritik maça da yüksek moral ve özgüvenle çıktılar. Aslında bunun avantajını da ilk yarıda gayet iyi kullandılar. Ancak 3.çeyrekteki müthiş Monaco fırtınasına engel olamadılar, 24-9’luk çeyrek skorunu geri çevirmekte çok zorlandılar. Son çeyrekte yine de ektra efor sarf ederek farkı erittiler ama bunun için o kadar enerji harcadılar ki son bölümde nefesleri yetmedi desek yanlış olmaz. Monaco tecrübesi ve ev sahibi avantajı ile son bölümde maalesef sonuca giden taraf oldu. Her ne kadar 3.çeyrekte kötü bir görüntü çizseler de sarı kırmızılılar gelişimlerini ve pozitif basketbollarını sürdürüyorlar, sezonun geri kalanına karamsar bakmaları için bir sebep yok.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sekizkök, Daçka Galibiyeti Sonrası Değerlendirmelerde Bulundu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Galatasaray Ekmas konuk ettiği Darüşşafaka Lassa‘yı beklenenden rahat bir şekilde, 95-78’lik …