Güncel Haberler

Banvit’ten Almanya’da Kritik Galibiyet

FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu 8.hafta mücadelesinde temsilcimiz Banvit deplasmanda Almanya’nın Ludwigsburg takımını 88-76 mağlup etti. Banvit bu galibiyetle 8’inci maçında 5’inci galibiyetini elde etmiş oldu.

MHP Ludwigsburg Arena’da oynanan müsabakaya iyi başlayan ev sahibi takım, ilk çeyreği 25-20 önde kapattı. İkinci periyotta savunmada rakibine kolay sayı şansı vermeyen Banvit, soyunma odasına 41-37 önde gitti. Üçüncü periyot iki takımın karşılıklı sayılarıyla geçilirken, maçın final periyoduna Banvit 4 sayı farkla önde girdi: 59-63. Karşılaşmanın son periyodunda hücumdaki etkili oyunuyla üstünlüğü rakibine bırakmayan Bandırma temsilcisi, karşılaşmadan 88-76’lık skorla galip ayrıldı. Karşılaşmanın en skorer ismi 22 sayıyla ev sahibi takımdan Lamont Da’Sean Jones oldu.

Editör Yorumu:

Banvit maça istediği gibi başlayamadı ama yine kenardan gelen gençlik aşısı maçın geri dönmesini sağladı. Şehmus, Rıdvan, İsmail Cem hepsiyle gurur duymamız lazım. Bu gençler koç Gürgen’in verdiği süreleri sezon boyunca çok iyi değerlendirdiler ve değerlendirmeye de devam ediyorlar. Bu kritik deplasmanda da toplam 37 sayılık katkı verdiler. Banvit bir kez daha neden basketbolumuz için sadece bir kulüpten ibaret olmadığını, aslında çok önemli bir okul olduğunu net bir şekilde gösterdi. Umarım koç Gürgen yönetiminde bu gençlerimiz sezon boyunca süreler almaya ve bizlere keyif vermeye devam ederler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …