Güncel Haberler

Banvit Yeni Skorerini Buldu!

Geçtiğimiz haftalarda Reggio Emilia’dan ayrılan ve boşta olan Ricky Ledo ile görüşen ancak sonrasında anlaşamayan Banvit, skorer arayışını bir başka tanıdık isimle sonlandırmış durumda.

Profesyonel kariyerine 2007 yılında Pınar Karşıyaka’da başlayan ve etkili performansı ile adını Avrupa basketboluna duyuran tecrübeli skorer Gary Neal ile sezon sonuna kadar anlaştı Bandırma temsilcisi. 

Avrupa’da Barcelona, Benetton Treviso, Unicaja Malaga ve Zaragoza‘da oynayan Neal, NBA’de ise San Antonio Spurs, Milwaukee Bucks, Charlotte Hornets, Washington Wizards ve Atlanta Hawks kadrolarında yer alıp 352 maça çıkarken ortalama 21.3 dakika parkede kaldı ve 9.9 sayı, yüzde 38.2 üçlük, 2.2 ribaund, 1.6 asist istatistikleri tutturdu.

Editör Yorumu:

1.93 boyunda olan 1984 doğumlu tecrübeli skorer, Zaragoza’da müthiş bir sezon geçirdi ancak ilginç bir şekilde herhangi bir takımla tekrar anlaşamamıştı bu zamana kadar. İlerleyen yaşının da etkisiyle savunmada mümkün olan en az enerjiyi harcamak isteyen bir oyuncu. Ama hücumda bu durumun karşılığını fazlasıyla veriyor Neal, parkenin her yerinden skor tehditi var. Onu izlemek gerçekten büyük bir keyif. Gerek toplu üretimi gerekse topsuz pozisyonlarda yakaladığı ceza atışlarını yüksek yüzde ile mesafe tanımadan değerlendirmesi ile rahatlıkla çift haneli skorlara ulaşabilen bir skorer. Aynı zamanda düzgün karakteri ve yüksek profesyonellik seviyesi ile Banvit’teki gençlere de ağabeylik ve rol modellik yapabilecek bir oyuncu. Özetle Banvit, topla hem kendi skorunu yaratabilen hem de takım arkadaşlarını pozisyona sokan, tecrübeli ve kaliteli bir skorer kazanmış oldu. Tabi koç Gürgen’in de onun savunma zaaflarını kapatabilmek için genç oyuncuların enerjisinden ekstra faydalanması gerekecek.

https://www.youtube.com/watch?v=Ao3zFsSi91Y

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …