Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Macaristan’dan Galibiyetle Dönüyor

FIBA Europe Cup 2.tur I grubu ilk maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, Macaristan deplasmanında Szolnoki Olaj karşısında ilk yarıda çift haneli farklarla geri düşüp zor anlar yaşamasına rağmen ikinci yarıda güzel bir geri dönüşe imza atarak İzmir’e 74-70’lük skorla, galibiyetle, dönüyor.

İlk dakikalarda Erdi ve İlkan’dan sayılar bulan Pınar Karşıyaka daha sonra hücumlardan boş dönünce ilk 6,5 dakikayı 11-6 geride geçti. Kalan bölümde Chatman ve Marei ile skor bulan İzmir ekibi ilk periyodu 21-18 tamamladı. İkinci çeyrekte Olaj, Milosevic, Vojvoda ve Benke ile etkili bir oyun ortaya koyunca farkı açtı ve devreyi 47-38 önde tamamladı.

İkinci yarıda Pınar Karşıyaka direnç gösterdi. Boyalı alanda İlkan ve Marei ikilisini verimli kullanan Karşıyaka, Henry’den de peş peşe 8 sayılık katkı alınca farkı kapatıp 54-56 öne geçti fakat son periyota Szolnoki Olaj 59-58 önde girdi. Son çeyrekte iyi savunma yapan temsilcimiz, Henry, Tayfun ve Marei’nin sayılarıyla skoru 61-67’ye getirdi. Ev sahibi 8-0’lık seriyle yeniden öne geçse de Pınar Karşıyaka maçın sonunu İlkan’dan gelen 5 sayıyla iyi oynadı ve öne geçerek maçı da 70-74 kazandı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Büyükçekmece Zaferi Ardından Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka konuk ettiği Onvo Büyükçekmece‘yi etkili hücum performansı sayesinde 93-87’lik …