Güncel Haberler

Türk Telekom Top 16 Yolunda Avantajı Kaptı

7DAYS EuroCup 9.hafta mücadelesinde Türk Telekom Ankarada’da konuk ettiği Trento karşısında sahadan 84-77 galip ayrılarak TOP 16’ya kalma yolunda son hafta öncesi önemli bir avantaj elde etti. 

Önümüzdeki hafta oynanacak Partizan maçı Türk Telekom’un geleceğinde belirleyici olacak, temsilcimiz 5 sayıya kadar yenilgide dahi Top 16’ya adını yazdıracak.

Trento maça iyi başlayan taraf oldu. İlk 5 dakikayı 2-12 önde geçen konuk ekip karşısında Türk Telekom boyalı alanda Stimac’ı etkili kullanıp Landesberg’in de serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla dengeyi yakaladı ve ilk periyot 19-22 sona erdi. İkinci çeyrekte Stimac ve Landesberg ikilisine Redding de eşlik edince temsilcimiz 7’ye çıkan farkı eritti ve devreye 4 dakika kala 35-34 de öne geçti. Çeyrek sonunu Pascolo ile iyi oynayan Trento devreyi 42-45 önde kapattı.

Üçüncü çeyrekte kontrolü ele geçiren Telekom, Kenny Gabriel’den aldığı 6 sayılık katkı ve Stimac’ın basketleriyle 58-53 öne geçti. Ancak Trento Gomes’ten gelen 6 sayılık katkıyla 9-0’lık seri yakaladı ve yeniden öne geçti ancak son periyot TJ Campbell’ın üçlüğüyle 61-61 sona erdi. Büyük heyecana sahne olan son çeyrekte Türk Telekom, Landesberg’in liderliğinde Kaya ve Ender’den de katkı bulunca skoru sürükledi. Son 3 dakikaya 75-74 giren Türk Telekom maçın sonunu Redding, Stimac ve Gabriel’den bulduğu sayılarla farkı açtı ve maçı 84-77 kazandı.

Editör Yorumu:

Türk Telekom zaman zaman çok zorlandı, kendi sahasında oynamasına rağmen bir türlü maçı koparamadı ki Trento’nun da iyi direndiğini unutmayalım. Çünkü bu maç onlar için tamam mı devam mı niteliğindeydi. Ancak hem Landesberg maç boyunca yine yıldız bir oyuncuya sahip olmanın rahatlığını verdi Telekom’a hem de Campbell kritik yerlerde sahneye çıkarak soğuk geçirdiği bir günü yine verimli tamamladı. Temsilcimiz her geçen gün Stimac ve Gabriel’den de daha yüksek verim almaya başladı. Mevcut sistem her oyuncunun artılarını daha fazla ön plana çıkarmaya başladı, koç Gören’i sezon başında en çok eleştirenlerden biri bendim. Şuana kadar beni yanılttı koç, oynattığı basketbol alkışları hakediyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …