Güncel Haberler

Beşiktaş SJ Çıkışını Darüşşafaka Tekfen Karşısında da Sürdürdü

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 10. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, Darüşşafaka Tekfen‘i 81-72’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya iyi savunma yaparak başlayan Darüşşafaka Tekfen, hücumda Eric’in etkili oyunuyla kontrolü kısa sürede eline aldı. Nijeryalı oyuncu, yeşil-siyahlı ekibin 7 dakikada kaydettiği 13 sayının 11’ini atarak, takımının 13-5 üstünlük kurmasını sağladı. Beşiktaş Sompo Japan, kısa süre içinde Benzing ve Buva ile peş peşe sayılar üreterek oyuna ortak olmayı başardı ancak ilk çeyrek Darüşşafaka Tekfen’in 19-18 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci çeyreğe de hızlı başlayan Darüşşafaka Tekfen arayı açtı ve 14. dakikaya 29-22 önde girdi. Pota altından skor üretmekte güçlük yaşayan ev sahibi ekip, dış atışlardan sonuca gitti ve 7-0’lık seri yakalayarak 17. dakikada skoru dengeledi: 33-33. İlk yarının bitimine 47 saniye kala Gibson’ın üç sayılık basketiyle skor üstünlüğünü ele geçiren siyah-beyazlılar, Rich’ten gelen üç sayılık basketle soyunma odasına 42-37 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte üstünlüğünü sürdüren siyah-beyazlı ekip, hızlı hücumlarla farkı açmayı başardı. Beşiktaş Sompo Japan, Pressey’in üç sayılık basketiyle 26. dakikada farkı 12 sayıya çıkardı: 59-47. Boyalı alanda skor üretemeyen ve dış atışlarda da isabet kaydedemeyen Darüşşafaka Tekfen karşısında siyah-beyazlılar, son çeyreğe 65-52 galip durumda girdi. Karşılaşmanın dördüncü periyodunda sert savunmasıyla dikkati çeken Darüşşafaka Tekfen, siyah-beyazlı rakibine 4 dakika boyunca sayı şansı vermezken, 10-0’lık seriyle arayı kapattı ve skoru 65-62’ye getirdi. Skor üstünlüğünü devam ettirmeye çalışan Beşiktaş Sompo Japan, son 2 dakikaya girilirken bulduğu basketlerle avantajını korudu ve karşılaşma ev sahibi ekibin 81-72 üstünlüğüyle sona erdi.

Editör Yorumu:

Beşiktaş Sompo Japan’e Anadolu Efes tarafından verilen haya öpücüğü etkisini bu maçta da gösterdi. Kendisini  bulan ve koç Ivanovic’in güvenini boşa çıkarmayan Pressey’nin yanı sıra maça müthiş başlayan Eric karşısında zorlansa da sonrasında toparlanan ve özellikle hücumda sağladığı katkı ile galibiyetin mimarlarından olan Buva ve tabiki kenardan gelmesine rağmen x-faktör olan Gibson. Özetle Beşiktaş takım olarak müthiş bir iş çıkardı bu maçta ve ilerisi için umut verdi. Darüşşafaka ise Eric ve Kidd ile fırtına gibi girdiği maçı elbette Eric’in yorulmasının ardından aynı etkinlikte sürdüremedi. Geçici olarak takımın başında olan yardımcı koç Gezer’in de oyuna fazla müdahalesi olmayınca son bölümü daha diri daha iştahlı olan siyah beyazlılar ev sahibi avantajını da kullanarak galibiyete uzandılar. Beşiktaş adına özellikle Gibson ile Pressey’nin ritim bulması belki galibiyetten bile önemliydi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …