Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen Wilbekin’li Maccabi Tel Aviv’i Ağırlıyor

Darüşşafaka Tekfen, Turkish Airlines EuroLeague’in 11. haftasında Maccabi Fox Tel Aviv’i konuk ediyor. 6 Aralık Perşembe günü Volkswagen Arena’da oynanacak maç saat 21:00’da başlayacak. Maç beIN Sports HD 3 kanalından ve aynı zamanda beIN Sports Haber kanalından şifresiz olarak canlı yayınlanacak.

-Yeni transfer Toney Douglas ‘ın evrak işlemleri tamamlandı ve bu maçta koç Çakı süre verirse Daçka formasıyla ilk kez parkede olacak.

-Şu ana kadar EuroLeague tarihinde 4 kere karşı karşıya gelen taraflar, 2’şer galibiyetle ayrıldlar.

-Darüşşafaka Tekfen son maçında Volkswagen Arena’da Gran Canaria’ya 71-75 mağlup olurken Maccabi Fox Tel Aviv ise evinde Bayern Munich’i 95-71 mağlup etti.

-2015-2016 sezonuyla başlayarak geçmiş üç sezonda takımımızda forma giyen ve geçen sene temsilcimizi 7Days Eurocup Şampiyonluğu’na taşıyan, takımın önemli bir parçası olan Scottie Wilbekin Maccabi Fox Tel Aviv ile ilk defa eski evine gelecek.

-Skorer guard Jon Diebler, Maccabi pivotu Alex Tyus ile 2015-2017 arası takım arkadaşıydı.

-Uzun forvet Jeremy Evans, EuroLeague’de çıktığı son 10 maçın 9’unda en az 1 blok kaydetti. Ayrıca Jeremy Evans EuroLeague genelinde maç başına 1.2 blok ile 2.sırada yer alıyor.

-Skorer guard Jon Diebler, EuroLeague’de çıktığı son 12 maçın 11’inde en az 1 üçlük kaydetti. Ayrıca Jon Diebler EuroLeague kariyer rekorunu da 2016/2017 sezonunda Galatasaray formasıyla Maccabi’ye karşı 21 sayı atarak kırmıştı.

-10 maç sonunda temsilcimizin 1 galibiyet 9 mağlubiyeti bulunurken, Maccabi Fox Tel Aviv’in 2 galibiyet 8 mağlubiyeti bulunuyor.

-Daçka’nın şu ana kadarki en skorer oyuncusu maç başına 13 sayıyla Micheal Eric iken Maccabi’nin en skorer oyuncusu maç başına 12.8 sayıyla Scottie Wilbekin

Darüşşafaka Basketbol

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …