Güncel Haberler

ADATIP Sakarya BŞB’de İlk Transfer Hamlesi Geldi!

ADATIP Sakarya BŞB‘de kulüpten ayrılan 3 yabancı oyuncunun ardından kadrosuna takviye çalışmalarına başladı. Yeşil-siyahlılar 3 oyuncu ile prensip anlaşmasına vardı.

Mondy İmzayı Attı

Landry Nnoko, Jean Salumu ve Toney Douglas’ın ayrılmasının ardından yabancı transfer arayışlarını başlatan Sakarya Büyükşehir Basketbol, ABD’li guard Duke Mondy’i kadrosuna kattı. Dün oynanan İstanbul Büyükşehir maçı sonrası resmi sözleşmeyi imzalayan 28 yaşındaki oyuncunun Galatasaray maçına kadar lisansının yetiştirilmesi bekleniyor.

SporExpres.com sitesine konuşan kulüp başkanı Adil Köseoğlu, ”Yeni bir yapılanma süreci yaşıyoruz. Yaşadığımız sıkıntıların ardından bugün kazandığımız maç bize moral oldu. Kadromuza katılacak yeni oyuncuların bize güç katacağına inanıyorum. Bizi destekleyen tüm taraftarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

2 Transfer Daha Yolda

Sakarya Büyükşehir Basketbol’un Duke Mondy’nin yanı sıra Konya temsilcisi Selçuklu Basketbol’dan Bora Hun Paçun’la da anlaşma sağladığı ve oyuncunun kulübüyle olan anlaşmasını fesh etmesinin beklendiği öğrenildi. Öte yandan yarın Letonya Ligi’nde oynayan bir başka ABD’li oyuncuya daha imza attırılması bekleniyor.

Editör Yorumu (Duke Mondy):

Oakland Koleji’nden 2014 yazında mezun olmasına rağmen 2017 Ocak ayına kadar profesyonel basketbola adım atamayan 1.93 metre boyundaki 1990 doğumlu Mondy, Lüksemburg ekibi BBC Arantia Larochette, Kanada ekibi Cape Breton Highlanders ve son olarak da G-League takımlarından Texas Legends formaları giymişti. G-League’de, 13 maçta ortalama 29.4 dakika süre alırken 7.8 sayı, %40.6 3sayı, 3.3 ribaund, 6.8 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Özetle hem Avrupa basketbolundan uzak hem de şimdiye kadar rekabet seviyesi yüksek bir ligde oynamamış, 28 yaşında olmasına rağmen halen tecrübe anlamında çaylak seviyesinde bir guard. Müthiş bir atlet değil ya da aşırı bir çabukluğu yok ama hem basketbol IQ’su hem de saha görüşü yüksek olan, aynı zamanda etkili bir dış şuta sahip bir guard. Toplu pozisyonlarda daha çok potaya gidip arkadaşlarına pozisyon yaratmayı seven, orta mesafe tehditi de bulunan bir oyuncu. Özetle hücum alanında Sakarya’ya yardımcı olabilecek silahları var ancak savunma seviyesi sıradan ki oyunun iki alanında da BSL gibi sert ve kaliteli bir ligde ilk etapta sudan çıkmış balığa döneceğini de unutmamak lazım. Sakarya’nın bütçesini ve şartlarını artı koç Bulkaz’ın özellikle Uşak’da yaptığı bu tarz kritik yabancı hamlelerinden aldığı olumlu sonuçları düşündüğümüzde Mondy’ye biraz kredi ve zaman tanımak lazım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …