Güncel Haberler

Kral ve Lakers’dan Genç Prens ile Mavericks’e Geçit Yok!

Los Angeles Lakers Staples Center’da son haftaların formda takımı Dallas Mavericks‘i ağırladı. İlk yarısı çekişmeli geçen maçta Lebron James ve çetesi oyuna ağırlıklarını koydular. Lakers maçtan 114-103 ile galip ayrılan taraf oldu.

Bu sonuçla beraber Dallas’ın galibiyet oranı 10-10 olurken, evinde 8. galibiyetine imza atan Lakers ise 13-9’a yükseltti galibiyet oranını.

Lakers’da Lebron (28 sayı, 5 ribaund, 4 asist) ön plana çıkarken, Brandon Ingram (19 sayı, 4 ribaund, 4 asist), Kyle Kuzma (15 sayı, 12 ribaund, 6 asist) ve kenardan gelen Tyson Chandler (13 sayı, 12 ribaund) onun en büyük yardımcıları oldular.

Dallas cephesinde ise Harrison Barnes (29 sayı, 4/6 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 topçalma) neredeyse tek başına savaştı. Dennis Smith Jr. (13 sayı, 3 ribaund, 3 asist) ve Wesley Matthews (11 sayı, 4 ribaund, 3 asist) sınırlı katkılar verebildiler. 

Herkesin merakla beklediği Kral – Prens karşılaşmasında elbette Lebron, Luka Doncic‘e ağır geldi, genç Sloven yıldız 6 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 3 topçalma, 2 blok ile skor anlamında vasat bir performans sergiledi. Ancak maç içerisinde bir pozisyonda Kral’ı üst üste 2 kez bloklayarak da gelecek için mesaj vermeyi unutmadı.

Ayrıca Doncic, bu maçta da sergilediği şut mekaniği ile bir kez daha gösterdi ki efsane isim Dirk Nowitzki iile birlikte çalışmak ona hayli yaramış.

Maçın geniş özeti

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …