Güncel Haberler

Zeljko Obradovic: ”Benim takımımda bencil olmak imkansızdır.”

Fenerbahçe koçu Zeljko Obradovic, takım psikolojisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Obradovic:”Ben oyuncularımlayken bir şey her zaman hatırlanmalı: hepimiz insanız. Onlara her zaman saygı gösteririm. Bir kişi bana bu oyunculara koçluk yapma şansı vermiş ama ben de onlar gibi bir insanım. Onlar hayatlarında herhangi bir şeyle ilgili zorluk yaşadıklarında, danışmak istediklerinde benim burada olduğumu bilirler. Hayattaki en yakın arkadaşlarım hep oyuncularımdır. Onlarla çok fazla vakit geçiriyorum ve farklı bir şey olması imkansız. Bu yüzden oyuncularımı dinlerim onlarla her konuda konuşurum. Oyuncular hep zekidir ve güzel soruları olur. Bazen takım arkadaşlarının önünde de sormak istemedikleri sorular olur, onlar her zaman bilirler ki ben buradayım. Her yeni fikir benim için tartışmaya açıktır.

”Mesleğimin önemli taraflarından biri de oyuncularımı baskıdan korumak.”

”Bir koç olarak oyuncuları anlamalısınız, onlara her alanda nasıl tepki vereceğinizi bilmelisiniz. Benchteki oyuncular, hepsini anlıyor olmalısınız. 12 farklı karakteriniz var ve kimse bir duruma aynı tepkiyi vermiyor. Biri ile çok sert konuşup diğerine yumuşak davranmak zorunda kaldığınız zamanlar olabilir. Onların anlaması gereken en önemli şey şu; günün sonunda tek istediğim onların ve takımın daha iyi olması.”

”İşimiz çok stresli bir iş. Çok çabuk karar vermeli ve bu kararları çabuk uygulamalıyız. Bazen sınırları aştığımı biliyorum. Fakat bunu yaptığımda özür dilerim. Oyuncuya, ‘Evet yanlış bir adım attım ya da yanlış bir şey söyledim. Sen beni biliyorsun ve bunu isteyerek yapmadığımı da, bu sadece anlık bir şey özür dilerim.” diyebilirim.

”Bunu değiştiremem, oyun çok duygusal ve her şeyi kontrol etmek mümkün değil. İşimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum ve bazen oyuncularıma agresif bir tutum takınmam da gerekebilir. Bazı insanlar buna şaşırsa da bu ben ve oyuncu arasında olağan bir şeydir.”

”Oyuncuların aynı hatayı tekrar yapmamaları gerektiğini öğrenmeleri gerek.”

Her şeyden önemlisi de öyle bir çizgi var ki asla geçilmemeli: bencil olmamalısın. Eğer bir oyuncu kendi için iyi bir şey yapıyorsa, bu aynı zamanda takım için de öyle olmalı. Eğer bir oyuncunun bencil olduğunu görürsem anında müdahale ederim. Benim takımımda bencil olmak imkansız.

Bu konuda çok netim. Her sezon başında oyuncularıma bazı kurallarımız olduğunu, takım olmamız, aynı anda aynı şeyi yapmamız ve düşünmemiz gerektiğini belirtirim.

Sportando & Euroleague

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …