Güncel Haberler

Ufuk Sarıca: “Bu süreç oyuncular başta olmak üzere her tarafı yıpratıyor.”

2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında İspanya ve Karadağ ile karşılaşmaya hazırlanan A Milli Erkek Takımımız, Medya Günü etkinliğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin ilk etabında Ay-yıldızlılarımız basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından devam eden günün ikinci bölümünde antrenman gerçekleştirildi.

Ufuk Sarıca: “Alınacak her galibiyet çok değerli”

İspanya ve Karadağ ile iki önemli karşılaşma oynayacaklarını belirten A Milli Erkek Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca, “İki maç da bizim için çok önemli. Her geçen gün yaklaşmakta olan bir Dünya Kupası var ve biz de bugüne kadar elde ettiğimiz sonuçlarla bu organizasyona katılmaya çok yakınız. Henüz katılmayı netleştiremedik ama her aldığımız galibiyet bizi oraya daha da yakınlaştırıyor. Tabii ki kendi sahamızda kendi seyircimiz önünde oynayacağımız İspanya karşılaşması bizim için çok değerli. O karşılaşmadan galibiyetle ayrılıp Karadağ’a moralli gitmek çok daha farklı olacak. Ama her rakip ayrı, her kazanılan galibiyet ise çok değerli. Rakiplerin isimleri çok da önemli değil.” dedi.

Ay-yıldızlılarımızın kadrosu ile ilgili bilgi veren Ufuk Sarıca, sözlerini şöyle noktaladı:

“Son oynadığımız iki maça göre kadroda çok fazla değişiklik oldu. NBA’deki oyuncularımız gelemiyorlar. Euroleague’de oynayan takımlarımızın da maçları var. Scottie Wilbekin ilk maçta bizimle olamayacak. Keza Anadolu Efes’ten tüm oyuncuları kadromuza almak istemedik. Burada kulüpleri de düşünmek gerekiyor. Milli Takım elbette çok önemli. Ama bu süreç oyuncular başta olmak üzere her tarafı yıpratıyor. Biz de buna göre bir kadro planlaması yaptık. Kadromuzda şu an farklı oyuncular var. Bunun ötesinde de maalesef lig maçında sakatlanan Melih Mahmutoğlu’nun durumu var. Yapılan kontroller sonrasında kadrodan çıkarmak durumda kaldık. Ama elimizdeki en iyi 12 oyuncuyla galibiyet için mücadele edeceğimizden eminiz.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …