Güncel Haberler

CSKA Moskova Namağlup Ünvanını Karadağ’da Bıraktı

Turkish Airlines Euroleague 9.hafta mücadelesinde namağlup CSKA Moskova, Buducnost deplasmanında üçüncü çeyrekte rakibinin yaptığı geri dönüşe karşılık veremedi ve 17 sayı önde olduğu maçı 93-92 kaybetti.

Maça Hunter, De Colo, Hackett ve Peters’tan gelen sayılarla 11-0’lık seriyle başlayan CSKA Moskova, Gordic ve Omic’in sayılarına rağmen Buducnost karşısında ilk çeyreği 17-21 önde tamamladı. İkinci periyotta ise Hines’ın devreye girmesiyle farkı çift hanelere çeken CSKA, devreye de rahat bir skorla 35-49 önde girdi.

Üçüncü periyotta ise Buducnost geri dönüş için adım attı. Gordic, Clark ve Clarke’ın kısa sürede attıkları peş peşe sayılarla skoru bir anda 64-65’e indiren ev sahibi son çeyreğe 65-67 geride başladı. Son periyotta da mücadelesini sürdüren Buducnost, Nikolic, Clarke ve Clark’ın basketleriyle, Higgins ve Clyburn’den kritik isabetler bulan CSKA’yı takibini sürdürdü ve bitime 2,5 dakika kala da ilk kez öne geçti. Büyük heyecana sahne olan son anlarda Clyburn ile bitime 48 saniye CSKA tekrar öne geçmesine rağmen bitime 5 saniye kala Nikolic’ten gelen basketle Buducnost maçı 93-92 kazandı ve CSKA bu sezon Euroleague’deki ilk mağlubiyetini aldı.

Öne çıkan performanslar;

Buducnost: Earl Clark (18 sayı, 3/4 3sayı, 2 ribaund, 2 asist), Nemanja Gordic (17 sayı, 2 ribaund, 7 asist), Danilo Nikolic (14 sayı, 4 ribaund, 2 topçalma)
CSKA Moskova: Nando De Colo (19 sayı, 6 asist, 3 topçalma), Will Clyburn (15 sayı, 1 topçalma)

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …