Güncel Haberler

Zeljko Obradovic: Oyuncularımın savaşma şekillerinden çok mutluyum

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın EuroLeague 9. Haftasında Maccabi Fox Tel Aviv‘i 70-74 mağlup etmesinin ardından başantrenör Zeljko Obradovic ve tecrübeli guard Ali Muhammed değerlendirmelerde bulundu.

Obradovic çok önemli bir galibiyet aldıklarını ancak kalitelerini gösteremediklerine değinirken Ali Muhammed zor bir maç olacağını bildiklerini belirtti.

Zeljko Obradovic’in açıklamaları şöyleydi:

“Hazırlanma süreci bir gün olan bir maçtı. Kolay değil tabii ki. Maccabi’nin büyük motivasyonla ve agresif bir şekilde oynamasını bekliyorduk. Aynen o şekilde de oynadılar. Bu agresiflikleri yüzünden de ilk yarıda her zaman oynadığımız oyunu oynayamadık. İkinci yarıda daha iyi oynadık. Maçı kolay kazanma şansı elde ettik ama rakibin agresifliğinden ve oynama şeklinden dolayı yine zorlanmaya başladık. Oyuncularımı tebrik ediyorum, çok önemli bir galibiyetti. Şu ana kadar oynadığımız bütün maçlarda, maçın ilk saniyesinden son saniyesine kadar olan savaşma şekillerinden çok mutluyum. Çok hoşuma gidiyor. Ama sahip olduğumuz kalitenin seviyesinde oynamadığımız çok net. İlk olarak neleri değiştirmemiz gerektiğini kendi açımdan düşünmem gerekiyor. Önümüzde çok fazla seyahat var. Bir kere daha oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok önemli bir galibiyetti.” 

İkinci yarıda rakibi sadece 29 sayıda tutan takım savunmamızdan memnun olup olmadığı sorusuna da Koç şu şekilde cevap verdi: “Aslında mutlu oldum. İlk çeyrekte de savunmamız iyiydi. Problemimiz hücum açısındaydı. Onların agresifliğine cevap veremedik. Topu iyi çeviremedik ve alanlarımızı çok iyi kullanamadık. Bunun üzerinde çalışmamız gerekiyor.”

Guduric’in maça damga vuran performansı hakkında da konuşan Obradovic, “Çok güzel oynadı doğru. Ama bu bir takım galibiyeti. Marko iyi bir oyuncu. Çok fazla iniş ve çıkışları oluyor. Daha iyi olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

EuroLeague’deki 1000 sayı barajını geçen Ali Muhammed ise, “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Aynen beklediğimiz gibi oldu. Maccabi’nin enerjisine aynı enerjiyle karşılık vermemiz gerekiyordu. İlk yarıda çok iyi değildik ama ikinci yarıda biraz daha toparladık. Sonunda da kazanmayı başardık. “ şeklinde konuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …