Güncel Haberler

5X5: 5 Büyük Ligde Haftanın En Değerli Oyuncuları – 22.11.18

Sizlerle birlikte geride bıraktığımız hafta Avrupa’daki 5 önemli ligin (İspanya Liga EndesaVTB LigAlmanya easy Credit BBLFransa Jeep Elite Pro Aİtalya Lega Basket Serie A) haftalık MVP performanslarına göz atacağız. Keyifli okumalar dilerim.

JAVIER BEIRAN (TENERIFE / F / 2.00 / 1987) 

Tenerife evinde ağırladığı güçlü rakibi Valencia karşısında sürpriz bir skora imza atarak 100-66 ile Yarasalar’ı tam anlamıyla sahadan silmişti. Kuşkusuz skorun bu kadar dikkat çekici ve farkın bu kadar dominant olmasındaki temel etkenlerden biri de tecrübeli forvet Javier Beiran’dı. 29 dakika sahada kalan İspanyol oyuncu 3/4 2sayı, 4/6 3sayı ve 3/3 serbestatış isabet oranları ile 21 sayı bulurken, yanına da 8 ribaund ve 3 asist ekleyerek 32 verimlilik puanına ulaşmıştı.

JOHN ROBERSON (ENISEY / G / 1.80 / 1988)

Ele avuca sığmayan keskin nişancı Roberson, Fransa’da Nanterre’da bıraktığı yerden şimdi de Rusya’da Enisey formasıyla devam ediyor. Takımının son olarak Stelmet Gora’yı 109-81 devirdiği maçta yine 3 sayı bombardımanı ile sahnedeydi. 28 dakika parkede kalan Roberson, 4/5 2 sayı, 5/7 3sayı, 2/2 serbestatış ile toplam 25 sayı üretirken, 9 asist ve 4 topçalma ile de takımına önemli bir katkı verdi. Onun liderliğindeki Enisey hücumda her geçen gün daha verimli oynuyor.

JOHN BRYANT (GIESSEN / C / 2.11 / 1987)

Tecrübeli Alman pivot fazla kiloları ile kariyeri bitti derken sıkıntıları üzerinden attı ve Giessen ile çok iyi bir sezon geçiriyor şuana kadar. Koç Freyer de onu gerçekten çok iyi kullanıyor, en üst düzeyde verim alıyor Bryant’tan. Son maçta ligdeki denk rakiplerinden Frankfurt’u da onun mükemmel performansı eşliğinde son topta 91-90 geçmişlerdi. Tecrübeli uzun 26 dakika sahada kalmasına rağmen 31 sayı, 11 ribaund, 9 asist, 2 blok gibi Avrupa liglerinde nadir gördüğümüz istatistiklere imza attı.

TIM BLUE (ANTIBES / F / 2.05 / 1984) 

Antibes sezona istediği gibi bir giriş yapamadı belki tecrübeli forvet son maçta takımını neredeyse tek başına galibiyete taşıdı Pau Orthez karşısında ve biraz olsun nefes aldırdı takımına. 33 dakika süre alan Blue, 6/9 2sayı, 5/6 3sayı, 6/8 serbestatış isabet oranı ile 33 sayı bulurken, yanına 9 ribaund, 3 asist de eklemeyi başardı. Onun böyle yüzdeli oynadığı maçlarda özellikle iç sahada Antibes halen tehlikeli bir takım.

L.J. PEAK (PISTOIA / F / 1.96 / 1996)

İtalya Lega Basket Serie A’nın vasat takımlarından biri olan Pistoia, geride bıraktığımız haftada ligin kalburüstü takımlarından Sassari’ye karşı deplasmanda çok değerli bir galibiyet elde etti. NBA temposunda geçen maçta Pistoia nefeslerin tutulduğu son bölümü daha iyi oynadı ve 113-111 kazanan taraf oldu. İşte bu 113 sayının tam 35 sayısı Peak’den geldi. 38 dakika parkede kalan genç kanat oyuncusu 9/15 2sayı, 3/6 3sayı, 8/13 serbestatış isabet oranı yakalarken, ayrıca istatistiklerine 6 ribaund, 3 asist, 2 topçalmayı da ekleyerek ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu kanıtladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Alba, Yüksek Hücum Performansı Sayesinde Ulm Engeline Takılmadı

Almanya easyCredit BBL 19. hafta mücadelesinde Alba Berlin konuk ettiği Ratiopharm Ulm‘u etkili hücum performansı …