Güncel Haberler

Sakarya’da Mali Kriz Büyüyor (Kritik İsim Maça Çıkmıyor)

Tahincioğlu Basketbol Süper Lig’de sezon başından bu yana mali sorunlarla boğuşan ADATIP Sakarya BŞB için durum daha kötüye gidiyor.

Sezona kötü bir başlangıç yaptıktan sonra toparlanmış gözüken Sakarya Basket’te maaşların ödenmesine ilişkin sorunlar yeni ve daha büyük bir krizin çıkmasına sebep olabilir. Ödemeler konusunda çözülmeyen sorunlar nedeniyle bir haftadır idmana çıkmayan oyuncular yalnızca karşılaşmalar için parkede yerini alıyordu.

Ödemelerinin yapılmaması nedeniyle sözleşmesinin feshini talep eden takımın yıldız uzunu Landry Nnoko takımla birlikte İzmir’e gitmedi, Pınar Karşıyaka deplasmanında sahaya çıkmayacak.

Takımdaki diğer yabancılar da ödemelerin yapılmaması nedeniyle sözleşmelerinin feshi için gerekli işlemleri başlatmış durumda fakat Kaf-Kaf’a karşı sahada olacaklar. Ancak bu isimler de kısa süre içinde ödemelerin yapılamaması durumunda serbest kalacaklar.

EuroHoops

Editör Yorumu: Maalesef sezonun başından beri görünen köy kılavuz istemiyor. Bir çok takımımız maddi şartlarını zorlayarak, fazla açılarak, borçlanarak hamleler yapmıştı. Bunlar bir de kurlardaki kriz eklenince ayakta durmakta ciddi zorlanıyorlar. Eskişehir Basket ve Trabzonspor bu konuda nispeten erken pes eden takımlar olsalar da sonu erken gördüler. Sakarya’dan gelen haberler basketbolumuz açısında tehlike çanlarının oldukça yüksek sesle çaldığını gösteriyor. TBF’nin artık acilen “gerçek anlamda” mali kriterleri getirmesi ve gerekirse bu kriterlere uyumu zorunlu tutup takım sayısını da azaltması gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …