Güncel Haberler

Zalgiris Salladı ama Rodriguez ve CSKA’yı Yıkamadı

Euroleague 8.hafta mücadelesinde namağlup CSKA Moskova, evinde Zalgiris Kaunas‘ı ağırladı. Rus ekibi  normal süresi 86-86 biten maçta İspanyol yıldızı Sergio Rodriguez liderliğinde 99-97 kazanarak namağlup ünvanını korumuş oldu.

Maçın normal süresinin son dakikalarına hakemler damga vurdu, 10 saniyede bir faul çalındı ve takımlar maç boyunca toplam 67 serbest atış kullandılar.

Dengeli başlayan maçta ilk bölümde Davies, Wolters ve Walkup’tan skor bulan Zalgiris’e CSKA, Peters ve Hackett’ın üçlükleriyle karşılık verdi. Westermann’dan iki üçlük isabeti bulan Zalgiris yarattığı diferansın avantajını kullanarak ilk çeyreği 16-18 üstün tamamladı. İkinci çeyrek de düşük tempolu başladı. CSKA çeyreğin ortasında Bolomboy, De Colo ve Higgins’ten gelen sayılarla 27-25 öne geçti ancak Zalgiris Grigonis, Kavaliauskas ve Milaknis ile yeniden öne geçen konuk ekip devreye de 37-38 önde gitti.

Üçüncü çeyreğin başınca CSKA 42-41 öne geçtikten sonra Zalgiris yeniden skor üstünlüğünü küçük farklarla eline geçirdi, farkı bir kez 4 sayıya çıkardıktan sonra dördüncü çeyreğe 60-59 önde girdi. Son 5 dakikaya konuk Zalgiris 8 sayı (75-67) önde başladı, skor 84-78 iken Sergio Rodriguez’in iki üçlüğü ile 43 saniye kala skor 84-84’te eşitlendi. Kalan bölümde taraflar Wolters ve Sergio Rodriguez ile birer isabet buldu ve maç 86-86 ile uzatmaya taşındı.

Uzatma bölümünde de yakın giden ve karşılıklı basketlerle sürekli eşitliğin sağlandığı maçta CSKA’da yine Sergio Rodriguez çıktı ve bitime 1:07 kala attığı üçlükle skoru 97-94’e getirdi. Serbest atıştan bulduğu sayılarla son top öncesi CSKA 99-97 öne geçti. Son topta Wolters ile üçlüğü kaçırıp maçı kazanma şansını kaybeden Zalgiris sahadan 99-97 mağlup ayrıldı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …