Güncel Haberler

Galatasaray, Brescia Deplasmanından Çıkamadı

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 7DAYS EuroCup sekizinci hafta mücadelesinde Germani Basket Brescia ile karşılaştı. Palaleonessa Salonu’nda oynanan mücadeleden takımımız 88-65’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında hücum etmekte zorlanan temsilcimiz karşılaşmadaki ilk sayılarını Nigel Hayes’in iki sayılık basketiyle buldu. Bu süreçte rakibinin özellikle dış şutlarda bulduğu isabetleri engelleyemeyen ekibimiz ilk çeyreğin bitmesine 07:11 kala 10-2 geriye düştü. Sarı kırmızılılar çeyreğin ilerleyen dakikalarında da hücum etmekte zorlanınca Brescia farkı 12’ye kadar çıkardı. (21-9) Çeyreğin son dakikalarında benchten gelen oyuncuların da kattığı enerjiyle hücumda hareketlenen temsilcimiz, dış şutları daha yüzdeli atmaya başladı. Özellikle Erol Can Çinko’nun arka arkaya bulduğu iki üçlük isabetiyle skoru 24-18’e getirip farkı 6’ya kadar düşüren Galatasaray ilk çeyreği 26-18 geride kapattı.

İkinci çeyreğin ilk 4 dakikasında temsilcimiz sadece iki sayı bulabildi ve Brescia devrenin bitmesine 06:35 kala skoru 33-21’e getirdi. Bu andan itibaren sarı kırmızılılar 0-9’luk bir bir seri yakaladı ve farkı 3 sayıya kadar indirmeyi başardı. Son iki dakikasına 41-39’luk skorla girilen devrede ev sahibi ekip çeyreğin son anlarını daha iyi oynayan taraf oldu ve ilk yarıyı 48-40’lık üstünlükle tamamladı.

Rakibimiz ikinci yarıya çok etkili bir oyunla başladı ve farkı 20’ye kadar çıkararak son çeyreğe 65-45’lik üstünlükle girdi.

Temsilcimizin son çeyrekteki çabaları farkı kapatmak için yeterli olmadı ve sarı kırmızılılar sahadan 88-65’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …