Güncel Haberler

Panathinaikos, Barcelona’nın Serisini Bitirdi

Euroleague 8.hafta mücadelesinde Panathinaikos, OAKA’da güçlü rakiplerinden Barcelona‘yı ağırladı. Yeşiller baştan sona üstün götürdükleri maçı 76-70 kazanarak 8 maçta 5.galibiyetini altı ve rakibinin 5 maçlık galibiyet serisini sonlandırmış oldular. 

Takımlar maça düşük tempoda ve sert savunma ile başladılar, bu da ilk çeyreğin skoruna yanıdı: 13-10. İkinci çeyrekte ise ev sahibi Panathinaikos hücum verimliliğini arttırdı ama savunma konsantrasyonundan ödün vermedi. Farkı daha da açan Pana devreye 34-25 üstünlükle girdi.

İkinci yarıda Barcelona hücumda kendine geldi ve pota altını daha efektif kullanmaya başladılar. Final çeyreğe Panathinaikos’un 55-50 üstünlüğü ile girildi. İki takım da bu bölümde hücumdaki etkinliklerini konuşturdular. Ancak geride olan Barcelona savunmada vidaları sıkamadığı için rakibinin farkı korumasına da engel olamadı ve ev sahibi maçtan 76-70 galip ayrılmayı bildi.

Panathinaikos cephesinde DeShaun Thomas (14 sayı, 3 ribaund, 2 topçalma) ve Stephane Lasme (11 sayı, 6 ribaund) ön plana çıkarken, Barcelona’da ise Kevin Seraphin (15 sayı, 5 ribaund), Thomas Heurtel (12 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 2 topçalma) ve Kyle Kuric’in (17 sayı, 3/6 3sayı, 4 ribaund) performansları galibiyet için yeterli olmadı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …