Güncel Haberler

Milano Play-Off Bileti İçin Kararlı

Euroleague 8.hafta mücadelesinde İtalya’da Final Four’un ev sahibi Baskonia‘yı ağırlayan Olimpia Milano, sahadan 93-90 ile galip ayrılarak 6.galibiyetine imza attı. Geçtiğimiz sezonların aksine bu kez sezona çok hızlı ve etkili bir giriş yaparak 8 maçın ardından 6.galibiyetine imza attı ve play-off bileti için ne kadar kararlı olduğunu gösterdi.

İki takım da maça müthiş bir tempoyla başladılar. Savunmaların adeta unutulduğu ilk çeyrekte Baskonia Poirier ile boyalı alanda etkili oldu ve ikinci çeyreğe 27-26 ev sahibi Milano2nun üstünlüğü ile girildi. İkinci çeyreğe üst üste üçlük isabetleri ile başlayan Milano farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Ancak Baskonia 9-0’lık seriyle farkı 1 sayıya kadar düşürdü ve maça ortak oldu. Devre arasına ev sahibinin 47-43 üstünlüğü ile girildi.

Üçüncü çeyrekte de Milano’nun üçlükleri ön plandaydı, farkı tekrar 10 sayıya çıkardılar. Ama Baskonia yine pes etmedi ve pota altını iyi kullanarak, bu sefer ilk yarı arayıp bulamadığı 3 sayı isabetlerini de ekleyerek farkı eritti. Milano Kuzminskas ile bu geri dönüşü sonlandırdı ve son çeyreğe 73-68 önde girdi. Son çeyrekte iki takım adına da yüksek yüzdeli üçlükler ön plandaydı. Fakat Baskonia savunmada bir türlü vidaları sıkamayınca Milano önde olmanın avantajını son ana kadar kullanarak maçı da 93-90 kazanmayı bildi.

Milano adına Vladimir Micov (22 sayı, 3/7 3sayı, 3 asist, 2 topçalma) ve Mike James (20 sayı, 3/6 3sayı, 2 ribaund, 8 asist) yıldızlaşırken, Baskonia’da ise Vincent Poirier (18 sayı, 10 ribaund, 2 asist), Matt Janning (18 sayı, 4/8 3sayı, 5 ribaund) ve Luca Vildoza’nın (15 sayı, 3/7 3sayı, 2 ribaund, 4 asist) performansları galibiyet için yeterli olmadı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …