Güncel Haberler

Cedi Coştu Ama Kazanan Lebron Oldu

Cleveland Cavaliers‘dan ikinci ayrılığının ardından Los Angeles Lakers‘la eski takımının karşısına ilk kez eski salonunda çıkan LeBron James kahramanlar gibi karşılandı ve Lakers‘ı Cavaliers önünde önemli bir geri dönüşle 109-105’lik galibiyete taşıdı.

Cedi Osman liderliğindeki Cavs, LeBron ve yeni takımı karşısında ilham verici bir oyun oynadı ama en önemli anlarda Kral’ı durduramadı. Milli basketbolcumuz Cedi yenilgiye rağmen sergilediği oyunla takdirleri aldı.

Cavs kadrosu da eski liderine kolay teslim olmadı: Cedi Osman 21 sayı, 7 ribauntla takımının en skoreri oldu ve 5 üçlük isabeti ile de bu alandaki kariyer rekorunu kırmış oldu. Clarkson 20, Thompson 14, Sexton 12 sayı ekledi ama yetmedi.

James maçı 32 sayı, 14 ribaunt, 7 asistle bitirirken Lakers dördüncü çeyrekte 99-91 geriye düştükten sonra üst üste 11 sayıya skor ya da asist yoluyla etki etti. Cavs’in maç sonuna doğru skoru eşitleme şansı Kyle Korver’ın kaçırdığı bomboş üçlükle heba oldu, sonrasında da L.A. işi bitirdi.

James, Quicken Loans Arena’da evine dönen bir şampiyonun hak ettiği gibi karşılandı. Cleveland şehri 52 yıllık şampiyonluk hasretini bitiren adama Şükran Günü öncesi şükranlarını sundu.

Seyirci ise LeBron’un Miami Heat oyuncusu olarak döndüğü 2 Aralık 2010’da yaşananların aksine James’i yuhalamak ya da küfürlü tezahüratlarla karşılaşmak yerine ayakta alkışladı. Kral’ın bu anlarda duygulandığı açıktı.

Maçın tüm istatisikleri için TIKLAYINIZ.

Cedi Osman’ın performansı:

Lebron’un performansı:

https://youtu.be/jerg6f00y1w

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …