Güncel Haberler

Real Madrid Sekizde Sekiz Yaptı

Euroleague 8.hafta mücadelesinde iki İspanyol takımının karşılaşmasında Real Madrid, evinde konuk ettiği Gran Canaria karşısında beklendiği gibi rahat bir galibiyet aldı. 89-76 ile kazanan koç Laso’nun öğrencileri böylece 8/8 yaparak da namağlup ünvanlarını korumuş oldular.

Maça hücumda fırtına gibi başlayan Gran Canaria, ,ilk çeyrekten tam 28 sayı gönderdi Real Madrid potasına. Müthiş bir tempoda başlayan maçta ev sahibi de 22 sayı bulmayı ihmal etmedi ilk çeyrekte. İkinci çeyrekte ise savunmada vidaları sıkan Real Madrid, fırtınayı dindirdi hatta susturdu ve Gran Canaria sadece 15 sayı bulabilirken Real, atmaya devam etti ve 25 sayı bulduğu ikinci çeyrekle beraber devreye de 47-43 önde girdi.

3.çeyrekte bambaşka bir maç izledik. İlk yarıdaki yüksek tempolu ve bol skorlu mücadelenin aksine, takımlar durdular adeta. Bunun yanında savunmalarda karşılıklı olarak sertleşince sadece 29 sayı izleyebildik. Son çeyrekte Real Madrid tekrar kendi temposuna kavuşurken Gran Canaria atma konusunda rakibine yetişemeyince fark daha da açıldı ve 27-19’luk çeyrek skorunun ardından Real Madrid zaman zaman zorlansa da hep bir adım önde olduğu maçı 89-76 kazanmayı bildi.

Real Madrid cephesinde son haftaların formda ismi Anthony Randolph (20 sayı, 10 ribaund, 2 asist) yine yıldızlaşırken, Klemen Prepelic (13 sayı, 2 ribaund, 3 asist) de onun en büyük yardımcısıydı. Gran Canaria’da ise geçen haftanın MVP’si Eulis Baez (14 sayı, 5 ribaund) yine iyi bir performans sergilerken, takımın skor yükünü ise eski Beşiktaşlı DJ Strawberry (20 sayı, 2 ribaund) çekti.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …