Güncel Haberler

Olympiakos Deplasmanda Bayern’i Yenerek Nefes Aldı

Son maçlarda üst üste mağlubiyetler alarak düşüşe geçen Olympiakos, Euroleague 8.hafta mücadelesinde zorlu Munich deplasmanında konuk olduğu Bayern Munich‘i son çeyrekteki etkili performansı ile 72-62 yenmeyi başardı.

Koç Blatt ve öğrencileri 3 maç üst üste kaybetmenin vermiş olduğu agresifliği savunmada reaksiyon göstererek yansıttılar parkeye. İlk çeyrekte iki takım da vidaları sıktı savunmada ve tempo da düşük olunca 15-15 geçildi ilk 10 dakika. İkinci çeyrekte de savunma konsantrasyonunu düşürmeyen Olympiakos ev sahibi Bayern Munich’i sadece 12 sayıda tutarak soyunma odasına 31-27 önde girmeyi başardı.

İkinci yarıya ise Bayern hücumda biraz toparlanarak başladı. Ancak temponun düşük olması yine Olympiakos’a yaradı ve Yunan ekibi son çeyreğe de 45-43 önde girdi. Maçın son 10 dakikasında ise Olympiakos hücumda vites arttırdı ve boyalı alanı etkili kullanarak tam 27 sayı bulduğu final periyotu ile aslında çekişmeli geçen bu maçtan 10 sayı farkla galibiyet çıkarmayı başardı.

Bayern Munich’te Vladimir Lucic (15 sayı, 5 ribaund, 3 topçalma) ve Derrick Williams (15 sayı, 4 ribaund, 2 topçalma) ön plana çıkarlarken, Olympiakos’da ise Zach LeDay (12 sayı, 12 ribaund, 2 topçalma) ve Nikola Milutinov (11 sayı, 7 ribaund, 2 asist) pota altını domine ederek galibiyeti getirdiler.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …