Güncel Haberler

Anadolu Efes’in Bu Kez Kurbanı Maccabi Tel Aviv

Turkish Airlines Euroleague sekizinci hafta maçında İsrail’in Maccabi Fox Tel Aviv takımını konuk eden Anadolu Efes karşılaşmadan 90-77 galip ayrıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da takımımız 38-31 önde tamamladı.

Karşılaşmaya Micic, Beaubois, Anderson, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes maçın ilk basketini Dunston’ın elinden buldu. Micic’in üçlüğü ile ilk dakikayı takımımız 5-0 önde geçtikten sonra konuk ekibin sayılarının ardından dördüncü dakika 5-8’lik skor ile geçildi. Dunston ve Micic ile yeniden dengeyi bulan takımımız, beşinci dakikada 9-8’lik üstünlüğü yakaladı. Simon ve Micic’in sayıları ile sekizinci dakikayı 14-20 önde geçen ekibimiz, periyodun son bölümünde Dunston ile iki sayı daha buldu ve ilk 10 dakikayı 16-14 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Simon ve Larkin ikilisinin sayıları ile başlayan Anadolu Efes, 11. dakikayı 21-17 önde geçti. Bu dakikalarda Pleiss ve Beaubois ile rakip pota altında etkili olan takımımızda Dunston’dan gelen şık smaç ile 15. dakikada fark maçta ilk kez çift hanelere yükseldi: 30-20. Bu bölümde rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen takımımız, Simon, Moerman ve Micic’in sayılarının ardından devrenin son 1:20 dakikasına yine 10 sayı fark ile önde girdi: 38-28. Kalan bölümde takımımız skor bulamasa da karşılaşmanın ilk yarısı 38-31 Anadolu Efes lehine sona erdi.

İkinci yarıda ilk sayımız Dunston ile faul çizgisinde gelirken, Micic’in turnikesi ile 22. dakika 41-33’lük üstünlüğümü ile geçildi. Dunston ile bir isabetli serbest atış daha bulan ekibimiz, Simon ve Beaubois’nın üç ayılık basketleri ile 24. dakikada farkı 10 sayıya yükseltti: 48-38. Moerman’ın isabetinin ardından Dunston ile arka arkaya iki smaç basket bulan ekibimiz 26. dakikayı 54-43 önde geçti. Periyodun son iki dakikalık bölümünde Anderson, Motum ve Pleiss ile farklı koruyan ekibimi son çeyreğe 62-53’lük skor ile önde girdi. Final periyoduna Motum’un arka arkaya kaydettiği iki üçlük ile başlayan takımımız 31. dakikada skor 68-56’ya getirdi ve rakip takımın molası geldi. Mola dönüşünde Pleiss ile iki orta mesafeli isabet bulan ekibimiz 32. dakikayı 72-58 önde geçti. Rakip takımın beş sayısına Larkin’in yedi sayısı ile yanıt veren ekibimiz, 35. dakikayı 79-63 önde geçti. Moerman ve Pleiss’ın pota altı isabetlerine Larkin de üç sayı çizgisinin gerisinden destek verince maçın son 1:20 dakikasına takımımız 90-75 önde girdi. Kalan bölümde üstünlüğünü sürdüren Anadolu Efes karşılaşmadan 90-77 galip ayrıldı.

Öne çıkan performanslar;

Anadolu Efes: Bryant Dunston (14 sayı, 5 ribaund, 2 blok), Vasilije Micic (12 sayı, 2 ribaund, 8 asist), Tibor Pleiss (14 sayı, 7/7 2sayı, 3 ribaund)
Maccabi Tel Aviv: Johnny O’Bryant (19 sayı, 6 ribaund, 2 asist), Scottie Wilbekin (10 sayı, 7 asist)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …