Güncel Haberler

Maccabi Yeni Koçuyla Birlikte Transferde de Harekete Geçti

Kötü bir sezon girişinden sonra faturayı koçuna kesen ve Nevan Spahija ile yollarını ayıran Maccabi Tel Aviv, Yunan koç Ioannis Sfairopoulos ile anlaşmıştı. Şimdi de pota altında bir takviye yapmak için kolları sıvadılar.

Maccabi Tel Aviv’in görüşmelere başladığı isim ise yaz döneminde de görüştüğü ancak finansal konularda anlaşamadığı uzun forvet Okaro White

Birleşik Amerikalı oyuncu, NBA’e ilk adım attığı süreçten bu yana Miami Heat forması ile geçirdiği 1.5 yılda toplam 41 maça çıkarken, geride bıraktığımız sezonun son bölümünde anlaştığı Cleveland Cavaliers ile ise hiç bir maçta boy gösterememişti ve serbest bırakılmıştı. Bu sezon başında ise San Antonio Spurs ile anlaşmış ancak orada da tutunamamış ve Ekim ortasında serbest bırakılmıştı.

1992 doğumlu olan 2.03 boyundaki White, 2015-16 sezonunda Aris forması ile sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken White, 2016 yazında Heat’ten kontrat kapmadan önce Olympiakos ile prensipte anlaşmıştı.

White, atletik özellikleri, çabukluğu ve topu yere vurabilmesi sayesinde her iki forvet pozisyonunda da görev alabilen ve fazlasıyla ters eşleşme yaratabilen bir oyuncu. Diğer taraftan bunların üzerine dış şut tehditi de var ve Avrupa basketbolunu yakından tanıyan bir isim olduğu için sertliğe de alışkın bir isim. NBA’de iddiasız geçen normal sezon maçlarının aksine burada çok daha zor maçlar oynadı Aris forması ile. Zamanlaması, sıçrama yeteneği ve yüksek enerjisi artı savaşçı kimliği ile hem ribaundlarda hem de savunmada da iyi katkı verebilen oyuncunun belki de en önemli eksisi alçak post etkinliği onun dışında Maccabi’ye değer katacağının hatta forvet pozisyonunda seviye atlatacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Asvel’e Çemberi Göstermedi

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili savunması eşliğinde …