Güncel Haberler

Türk Telekom Valencia Karşısında Son Çeyrekte Havlu Attı

7DAYS EuroCup 7.hafta mücadelesinde C grubunda yer alan temsilcimiz Türk Telekom, deplasmanda karşılaştığı güçlü rakibi Valencia karşısında son çeyreğe kadar iyi dirense de nefesi yetmedi ve 83-102 kaybetti. Bu sonuçla temsilcimiz 3 galibiyette kaldı. Türk Telekom ilk maçı da Ankara’da 67-72 kaybetmişti.

Maça daha agresif ve iyi başlayan taraf temsilcimiz oldu, 6-0’lık seri ile Valencia’yı şaşırttılar. Ancak şoktan çabuk çıkan ev sahibi maça dengeyi getirdi. Metin’den gelen ekstra skor katkısı ile birlikte temsilcimiz ilk çeyreği 21-17 önde kapatmayı başardı. İkinci çeyrekte hücumda bir türlü istediği verimi elde edemeyen Türk Telekom, aldığı hücum ribaundları sonrası 2.şans sayılarını da değerlendiremeyince yay gerisinden yüzdeli atan Valencia, farkı eritti ve öne geçti. Devrenin son bölümünde de farkı koruyan ev sahibi soyunma odasına 50-42 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte de Valencia üçlükleri göndermeye Türk Telekom seyretmeye devam edince fark çift hanelere çıktı. Bu bölümde sahneye Kenny Gabriel çıktı ve üst üste gönderdiği üçlüklerle takımının maçtan kopmasına engel oldu. Bu sayede en azından farkı tek hanelerde tutan Türk Telekom son çeyreğe 64-72 geride girdi. Son çeyreğe Reggie Redding’in direksiyone geçip arkadaşlarını sayılarla buluşturması ile iyi bir giriş yapan Türk Telekom farkı eritti. Bu bölümde Kaya da içerden etkili oldu. Ama herşey yolunda giderken Valencia birden vitesi yükseltti ve üst üste hem dışardan hem içerden buldukları sayılarla temsilcimizi kısa sürede devre dışı bırakarak farkı açtılar. 4.çeyrekte ev sahibinin yaptığı bu hamleye karşılık veremeyen temsilcimiz maçtan da 19 sayı gibi net bir skorla mağlup ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos’dan Valencia Deplasmanında Savunma Galibiyeti Geldi

Turkish Airlines Euroleague 26. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Valencia‘yı etkili bir savunma performansı eşliğinde …