Güncel Haberler

Philadelphia 16 sayıdan yakalanıp kaybetti (furkan yine iyi süre aldı)

Philadelphia 76ers takasla kadrosuna kattığı yeni yıldızı Jimmy Butler‘ın ilk maçında Orlando Magic‘e konuk oldu. Farkı bir ara 16 sayıya çıkaran ve son çeyreğe de 11 sayı farkla önde giren 76ers bu avantajını koruyamadı ve ev sahibi 21-0’lık müthiş bir seriyle maçı 111-96 kazanmayı başardı.

Genç yıldızımız Furkan Korkmaz, takas sonrası kadroda oluşan boşlukta iyi süreler almış ve sorumluluk alarak önce 12 sonra da 16 sayı bularak kariyer rekorunu geliştirmişti. Bu maçla beraber Butler’ın da rotasyona girmesi ile aldığı süreler ve katkı çok daha değerli hale geldi. Furkan 15 dakika parkede kalırken 8 sayı (2/2 3sayı), 3 ribaund, 1 asist, 1 topçalma üretti.

76ers cephesinde ön plana çıkan isim triple-double yapan Joel Embiid (19 sayı, 13 ribaund, 10 asist, 2 blok) olurken, J.J. Redick (22 sayı, 4/7 3sayı, 4 ribaund, 6 asist) de önemli bir katkı verdi. Yeni transfer Jimmy Butler (14 sayı, 4 ribaund, 2 asist) ise ilk maçında vasat bir performans sergiledi.

Orlando’da Karadağlı uzun Nikola Vucevic (30 sayı, 3/6 3sayı, 8 ribaund, 4 asist, 2 topçalma) yıldızlaşırken, Aaron Gordon (17 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 2 blok) ve kenardan gelen Terrence Ross da (15 sayı, 3/5 3sayı, 7 ribaund) galibiyete katkı veren isimler oldular.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

FURKAN KORKMAZ’ın PERFORMANSI:

https://youtu.be/uVqYn-Vt-io

MAÇIN ÖZETİ:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …