Güncel Haberler

Darüşşafaka Yine İyi Savaştı Yine Kazanamadı

Darüşşafaka Tekfen, Turkish Airlines Euroleague yedinci hafta maçında Volkswagen Arena’da Armani Exchange Olimpia Milano’yu konuk etti. Son bölüme kadar kıran kırana geçen karşılaşmayı deplasman temsilcisi 92-98 kazandı.

Karşılaşmaya Darüşşafaka Tekfen Ray McCallum, Stanton Kidd, Zanis Peiners, Jon Diebler ve Oğuz Savaş beşiyle başlarken İtalyan temsilcisi ise Mike James, Vladimir Micov, Jeff Brooks, Darius Bertans ve Kaleb Tarczewski beşini tercih etti.

İlk çeyreğe rakibimiz Bertans’ın üçlükleriyle başlarken takımımızda kaptan Oğuz Savaş maça üst üste 3 basketle başladı. Top kayıplarımızı sayıya çevirmeyi başaran Milan ekibi TV molasına 8-17 önde girdi. Moladan Jon Diebler’ın üçlüğüyle dönen Daçka 8-0’lık bir seri yakalayarak maça ortak oldu. Bu seriye Olimpia Milano kendi serisiyle cevap verince çeyreği deplasman ekibi 19-26 önde kapattı.İkinci çeyrek de ilk çeyrekteki yüksek şut yüzdesini sürdüren İtalyan rakibimiz karşısında ekibimiz Micheal Eric’in içeriden etkili oyunuyla yanıt verdi. Çeyreğin orta bölümleri karşılıklı basketlerle geçti. Bu bölümde iki takımın da faul hakları erken dolduğundan faul çizgisine çok fazla gidildi. Periyodun son bölümünde tempo iyice arttı ve Daçka’mız sahaya büyük bir enerji ortaya koyarak farkı 1’e kadar indirdi. Soyunma odasına da sadece 5 sayıyla 49-54 geride girdi.

Üçüncü çeyreğe ilk yarıda da hücumda etkili olan Letonyalı forvetimiz Zanis Peiners ile iyi başlayan ekibimiz, savunmada da rakibine kolay sayı şansı vermemeye çalıştı. Farkın sürekli 3 ila 5 sayı arasında değiştiği ve kıran kırana geçen bu bölümde Daçka’mız büyük bir çaba sarf etmeye devam etti. Periyodun bitmesine 1 dakika kala farkı Markel Brown’ın basketiyle farkı 1’e indiren ekibimiz Milano’ya mola aldırdı. Son çeyreğe ekibimiz 69-68 önde girdi. Son çeyreğe Milano ekibi üst üste iki üçlükle başladı. Hücumda ve savunmadaki etkişini kaybeden takımımız çeyreğe 2-12 geride başladı. Koçumuz Ahmet Çakı’nın molası sonrası toparlanan takımımız hücumda ritmini buldu. Taraftarın da desteğini arkasına alan Darüşşafaka Tekfen 11 sayılık farkı 3 dakika kala Muhammed Baygül’ün üçlüğüyle 3’e indirdi. 85-88. Moladan da müthiş bir enerjiyle dönen ekibimiz farkı 2 defa 1 sayıya indirdi. 40 saniye kala Mike James’in serbest atışlarıyla skor 90-94 Milano ekibi lehine oldu. Maçın son bölümünü iyi oynayan İtalyan temsilcisi maçtan 92-98 galip ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …