Güncel Haberler

Buducnost Üçlük Olup Yağdı ve Baskonia’yı Devirdi

Euroleague 7.hafta mücadelesinde henüz galibiyetle tek tanışamamış takım olan Buducnost Karadağ’da ağırladığı Final Four’un ev sahibi Baskonia‘yı rekor üç sayı isabetiyle 99-84 yenerek şeytanın bacağını kırdı.

Oyuncuların içine Golden State Warriors forması giydikleri mücadelede 🙂 ev sahibi Buducnost muazzam bir 3 sayı isabet oranı (21/34 – %61.8) ile tam 63 sayı bularak güçlü rakibini devirmeyi başardı. Tahmin edeceğiniz üzere 21 3 sayı isabeti Euroleague rekoruydu, önceki rekor 19 3 sayı isabetiyle Siene (2012) ve Barcelona’ya (2018) aitti. 

Maça çok tempolu ve istekli başlayan Buducnost, ilk çeyrekten 3 sayılık isabetlerle farkı açtı ve 26-18 önde girdiler 2.çeyreğe. Baskonia savunmada biraz vidaları sıksa da hücumda vasat kalınca farkı kapatamadı ve devreye ev sahibinin 11 sayı üstünlüğü ile, 48-37 girildi. İkinci yarıda Karadağ ekibinin üçlük yağmuru devam edince Baskonia çaresiz bir şekilde sadece atarak direnmeye çalışsa da farkı kapatamadı. Son çeyrekte de senaryo değişmeyince, müthiş 3 sayı performansı eşliğinde Buducnost hanesine ilk galibiyeti yazdırdı.

Buducnost adına Fransız keskin nişancı Edwin Jackson (24 sayı, 6/9 3sayı, 4 ribaund, 4 asist) yıldızlaşırken, eski Beşiktaşlı Earl Clark (20 sayı, 4/6 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 topçalma) ve Danilo Nikolic de (18 sayı, 4/5 3sayı, 4 ribaund) ön plana çıkan diğer isimler oldular.

Baskonia cephesinde ise Toko Shengelia (16 sayı, 4 ribaund, 2 asist), Shavon Shields (14 sayı, 2/4 3sayı, 4 ribaund, 2 asist) ve Marcelinho Huertas’ın (13 sayı, 3/3 3sayı, 5 ribaund, 8 asist) performansları galibiyet için yeterli olmadı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …