Güncel Haberler

5×5 : 5 Büyük Ligde Haftanın En Değerli Oyuncuları – 15.11.18

Sizlerle birlikte geride bıraktığımız hafta Avrupa’daki 5 önemli ligin (İspanya Liga Endesa, VTB Lig, Almanya easy Credit BBL, Fransa Jeep Elite Pro A, İtalya Lega Basket Serie A) haftalık MVP performanslarına göz atacağız. Keyifli okumalar dilerim.

Jaime Fernandez (Unicaja Malaga) : 24 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 35 verimlilik

İspanya Liga Endesa’da yeni bir yıldız doğuyor… Jaime Fernandez henüz 25 yaşında ve geçen sezon Andorra’da da önemli işler yapmıştı ama Unicaja Malaga’da koç Casimiro’nun tempoya dayalı tam saha basketbolunda ona verdiği açık çekin de etkisiyle müthiş bir sezon geçiriyor. Son haftada da Breogan’ı 78-72 yendiği maçta adeta şov yaptı. İspanya milli takımında da onu 12 Dev Adam’a karşı önümüzdeki günlerde Dünya Kupası Elemeleri’nde izleyeceğiz.

Nando De Colo (CSKA Moskova) : 30 sayı, 6/6 3sayı, 8 ribaund, 5 asist, 2 topçalma, 39 verimlilik

Fransız yıldız VTB Lig’in zirvesini yakından ilgilendiran maçta takımını Lokomotiv Kuban deplasmanında galibiyete taşıyan isim oldu. 11/15 sahaiçi isabeti ve sadece 2 topkaybı ile çok verimli bir maç çıkardı, MVP ünvanına yakışır bir performans sergiledi. De Colo’nun bu sergilediği istatistikler artık sürpriz değil ama yine de 30 sayı , üstelik de deplasmanda ve zor bir rakibe karşı şapka çıkarılacak bir şovdu hakikaten.

Rashad James (Telekom Bonn) : 22 sayı, 2/4 3sayı, 7 ribaund, 6 asist, 27 verimlilik

Geçtiğimiz sezon ülkemizde Yeşilgiresun’da izlediğimiz yetenekli skorer James, Almanya’da da etkili performansını sürdürüyor. Son maçta takımının ligin yeni ekiplerinden Crailsheim’ı son anda 89-87 yendiği mücadelede çok iyi iş çıkardı ve istatistik kağıdının neredeyse tüm noktalarını doldururken, sadece 2 top kaybı yapmış olması da alkışları topladı. 

Mickey McConnell (Pau Orthez) : 20 sayı, 5/6 3sayı, 5 ribaund, 9 asist, 32 verimlilik

Tecrübeli guard takımının Le Portel’i 23 sayı farkla ezip geçtiği maçta sahanın yıldızıydı. Hem yay gerisinden gönderdiği öldürücü üçlükleri hem de her zamanki gibi takım arkadaşlarına yaptığı akıl dolu servislerle haftanın en iyi oyuncuları arasındaki yerini aldı. Birleşik Amerikalı guardın bu kadar verimli oynamasındaki temel etken ise topun değerini çok iyi bilmesi ve sadece 2 hata yapmasıydı.

Erik McCree (Pesaro) : 30 sayı, 3/6 3sayı, 6 ribaund, 4 topçalma, 33 verimlilik

25 yaşındaki yetenekli forvet Pesaro forması ile sezona çok iyi bir giriş yaptı ve son maçta da takımının Trieste’yi tam 26 sayı farkla darma dağan ettiği maçta yıldızlaştı. 10/16 gibi etkili bir sahaiçi isabet oranı yakalamasının yanında ribaundlara verdiği katkı ve çabuk elleri ile rakibin kısalarına dahi sorun çıkarması ile ne kadar değerli ve komple bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …