Güncel Haberler

Galatasaray Kritik Maçtan galibiyet çıkardı

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 7DAYS EuroCup yedinci hafta mücadelesinde ratiopharm Ulm’ü ağırladı. Temsilcimiz karşılaşmadan 77-69’luk galibiyet ile ayrıldı.

Maçın ilk dakikalarında hücumda sayı bulmakta zorlanan temsilcimiz, çeyreğin bitmesine 06:55 kala 2-8 geriye düştü. Çeyreğin ilerleyen dakikalarda özellikle Emir’in benchten getirdiği enerjiyle daha iyi hücum etmeye başlayan takımımız savunmadaki etkinliğini de arttırdı. Nigel Hayesin çeyreğin bitmesine 02:29 kala bulduğu basketle 10-9 öne geçti. Çeyreğin son bölümünde rakibine kolay sayı izni vermeyen sarı kırmızılılar, Arapovic’in faul çizgisinden bulduğu isabetlerle ikinci çeyreğe 15-11’lik üstünlükle girdi.

Galatasaray ikinci çeyreğe de çok hızlı başladı. İlk çeyreğin sonundaki etkili savunmasını ikinci çeyrekte de devam ettiren takımımız Arapovic’in bulduğu basketle farkı 8 sayıya kadar çıkardı. (19-11) Temsilcimiz kenardan gelen oyuncuların etkili oyunuyla rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi ve çeyreğin bitmesine 05:16 kala Klobucar’ın hızlı hücumda bulduğu basket ile skoru 26-14’e getirdi. Sarı kırmızılılar, devrenin kalan dakikalarında rakibinin faul çizgisinden bulduğu sayılara engel olamasa da devreyi 34-27 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğin başında takımımız rakibini durdurmakta zorlansa da iyi hücum etmeye devam etti ve Göksenin Köksal’ın çaldığı toptan sonra bulduğu turnike isabetiyle çeyreğin bitmesine 05:46 kala farkı 8 sayıya kadar çıkardı. (43-35) Göksenin’in bu basketinden sonra rakibimiz 0-6’lık bir seri yakalayıp farkı 2’ye kadar indirse de takımımız Zach Auguste’un basketleriyle karşılık verdi ve üçüncü çeyreğin son 4 dakikasına 47-41’lik üstünlükle girdi. Bu basketlerden sonra momentumu iyice arkasına alan takımımız çeyreğin bitmesine 02:36 kala Göksenin Köksal’ın üçlüğüyle skoru 54-43’e getirdi ve rakibini molaya zorladı. Takımımız .eyreğin son kısmında rakibinin dışarıdan bulduğu isabetlere engel olamayınca son çeyreğe 57-49’luk üstünlükle girdi.

Karşılaşmanın son çeyreği karşılıklı basketlerle başladı. Çeyreğin ilk 3 dakikalık kısmı geride kalırken Tai Webster’ın karşılaşmadaki ilk basketini buldu ve skoru 63-55’e getirdi. Temsilcimiz son çeyrekte de rakibinin faul çizgisine gitmesine engel olamadı ve karşılaşmanın son 4 dakikasına 5 sayı önde girdi. (64-59) Karşılaşmanın bu dakikalarında iki takım da sayı bulmakta zorlandı ve maçın son 02:54’lük kısmına sarı kırmızılıların 66-60’lık üstünlüğüyle girildi. Karşılaşmanın son 01:31’lik kısmına girerken 0-4’lük ratiopharm Ulm serisi geldi ve skor 66-64’e geldi. Maçın son bir dakikasına girilirken Galatasaray, Aaron Harrison ve Nigel Hayes’in bulduğu kritik basketlerle üstünlüğünü korudu ve karşılaşmadan 77-69’luk galibiyetle ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Alba, Yüksek Hücum Performansı Sayesinde Ulm Engeline Takılmadı

Almanya easyCredit BBL 19. hafta mücadelesinde Alba Berlin konuk ettiği Ratiopharm Ulm‘u etkili hücum performansı …