Güncel Haberler

Zalgiris Kaunas Etkili Savunması ile Karadağ’dan Galibiyet Çıkardı

Zalgiris Kaunas Karadağ deplasmanında savunmadaki dominant performansı ve pota altındaki tecrübeli isimlerin ön plana çıkması ile Buducnost karşısında 72-60’lık galibiyet çıkardı bu maçtan.

Zalgiris Kaunas bu sonuçla beraber 3.deplasman galibiyetini aldı. İlginçtir ki diğer 2 galibiyetleri de yine depalsmandaydı zaten. Buducnost’un ise galibiyet hasreti devam etti.

Misafir takım maça pota altını etkili kullanarak başladı ve ilk çeyreği de 18-15 önde tamamladı. Ancak ikinci çeyrekte Buducnost savunmayı sertleştirip hücumda topu paylaşmaya başlayınca da oyuna denge geldi ve devreye 33-33 girildi. İkinci yarıya daha agresif başlayan taraf Zalgiris oldu ve son çeyreğe de koç Jasikevicius’un öğrencileri 57-48 üstün girdi. 4.çeyrekte de oyunun dizginlerini elinden bırakmayan ve vites düşürmeyen Zalgiris farkı daha da arttırarak 16 sayı farkla rahat bir deplasman galibiyetine imza attı.

Buducnost adına maçta çift haneli isimlere ulaşabilen tek isim Alen Omic (16 sayı 6 ribaund) oldu. Zalgiris Kaunas’da ise Brandon Davies (20 sayı 5 ribaund) ve Antanas Kavaliauskas (12 sayı 5 ribaund) galibiyetin mimarları oldular.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …