Güncel Haberler

Dev Derbide Gülen Taraf İkinci Yarıda Olympiakos’u Durduran Panathinaikos Oldu

Yunan derbisinde kazanan taraf ikinci yarıdaki etkili oyunuyla rakibi Olympiakos‘u durduran ev sahibi Panatnihaikos oldu. Yeşiller bu önemli maçtan 93-80 gibi net bir skorla galip ayrıldılar.

İki ekip de beklentilerin aksine oldukça yüksek tempoda başladılar maça. Çeyreğin devamında da tempo yükseklerde gezerken ekipler boş şutları da isabetli şekilde değerlendirence tam 44 sayı izledik ve ilk çeyrek Olympiakos’un 23-21 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekte savunmalar toparlandı ve beklenen seviyeye geldi. Ancak Pana dış atışlarla rahat skor bulurken bir adım da ona geçti. Ama devrenin sonuna doğru Olympiakos akıllıca çizgiye giderek üst üste sayılar bulunca yakaladıkları ivmeyle öne de geçtiler tekrar ve soyunma odasına da 48-41 önde girdiler OAKA’da.

İkinci yarıya daha agresif ve daha diri başlayan Panathinaikos ateşli taraftarını da arkasına alarak oyunun iki alanında da ağırlığını koymaya başladı. Olympiakos savunmada rakibini durduramayınca farkı da kapatamadı. Pana farklı opsiyonlardan skor bularak verimli bir performans sergilerken Olympiakos genelde Printezis’in ellerine kalınca ayakta kalmakta zorlandı. Yeşiller Litvanyalı guard Lekavicius’un üçlükleri ile rakibin direncini tamamını kırdı ve bu zorlu derbiden 13 sayı farkla net bir galibiyet aldı.

Panathinaikos cephesinde 5 isim çift haneli skor katkısı verirken ön plana çıkan isim yine Nick Calathes (14 sayı 7 ribaund 7 asist 3 topçalma) oldu. James Gist de (10 sayı 6 ribaund) pota altında etkili bir performans sergiledi.

Olympiakos’da ise Georgios Printezis’in (26 sayı 4 ribaund 3 asist) performansı galibiyet için yeterli olmadı. Nikola Milutinov (11 sayı 5 ribaund) ve Janis Timma da (17 sayı 2 ribaund 3 asist) bireysel olarak iyi bir geçiren isimlerdendi.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …