Güncel Haberler

Barcelona Moskova’dan Galibiyetle Dönüyor

Euroleague 6.hafta mücadelesinde Moskova’da Khimki‘nin konuğu olan Barcelona, Tomic ve Singleton’ın boyalı alandaki etkili oyunuyla bu deplasmandan 87-80’lik skorla önemli bir galibiyet çıkarmayı başardı.

Ev sahibi Khimki her zamanki gibi Shved’in etkili oyunuyla ilk çeyrekte önde olan taraftı, 23-19 üstün girdiler ikinci çeyreğe. Ancak Barcelona boyalı alanda ağırlığını koyarak maça dengeyi getirdi ve soyunma odasına 38-38 beraberlikle girildi. Üçüncü çeyrekte de Khimki savunmayı sertleştiremedi ve Barcelona kısaları rahatlıkla potaya gitmeye devam edince fark açıldı, son çeyreğe 67-59 önde girdi misafir takım. Final çeyreğinde beklenen geri dönüş Shved liderliğinde geldi ve farkı 2 sayıya kadar düşürdüler: 75-77. Ancak sonrasında Barcelona’dan 10-5’lik bir seri geldi ve maçı koparıp aldılar 87-80 ile.

Khimki cephesinde Alexey Shved (27 sayı 5/11 3sayı 3 ribaund 6 asist 2 topçalma) ile yıldızlaşırken eski TOFAŞ’lı Tony Crocker da (17 sayı 5/8 3sayı 3 ribaund 2 asist) onun en büyük yardımcısıydı.

Barcelona’da ise galibiyeti getiren Sırp uzun Ante Tomic (16 sayı 5/6 sahaiçi 6 ribaund 3 asist) oldu. Thomas Heurtel (18 sayı 3/3 3sayı 8 asist) ve Chris Singleton da (16 sayı 4 ribaund 2 topçalma) diğer ön plana çıkan isimler oldular.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …