Güncel Haberler

TOFAŞ, Sahasında Banvit’i Mağlup Etti

Tofaş, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 6. haftasında konuk ettiği Banvit‘i 88-83’lük skorla mağlup etti.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Weems ile boyalı alanı zorlayarak sayılar bulan Tofaş, 2. dakikayı 6-2 önde geçti. Rakibinin bu başlangıcına Morgan’ın asist ve sayılarla karşılık veren Banvit, 7. dakikada 10-0’lık seri yakalayarak, skoru lehine çevirdi: 14-8. Kalan dakikalar, iki takımın birbirine üstünlük kurma mücadelesiyle geçerken, ilk çeyrek 20-20 eşitlikle sonuçlandı. Dengeli ve 24 saniyelerin sonuna kadar kullanıldığı hücumlarla başlayan ikinci periyodun 13. dakikası 26-26 eşitlikle geçildi. Oliver ve Şehmus Hazer ile üst üste skor üreten Bandırma temsilcisi, 15. dakikada skoru 34-26’ya getirdi. Bursa temsilcisi, Kadji ve Mejia ile boyalı alanda etkili olmaya çalışsa da oyun kontrolünü elinde tutan Banvit, soyunma odasına 44-41 üstün gitti.

Üçüncü periyoda ilk iki çeyreğe nazaran savunmada ve hücumda daha etkili başlayan Tofaş, Yiğit Arslan ve Mejia ile sayılar buldu ve 24. dakikada skoru lehine çevirdi: 53-48. Rakibinin etkili başlangıcına savunmayı sertleştirerek karşılık veren konuk ekip, hücumda bulduğu şansları da Morgan ve Şahmus Hazer ile boş geçmeyince final periyoduna 61-61 eşitlikle gidildi. Son periyodun başında Oliver’in bulduğu 3 sayılık isabetle Banvit, skorda öne geçti: 64-61. Yiğit Arslan 31. dakikada 3 sayılık isabetle (64-64) rakibine karşılık verdi. Mejia ve Kadji ile boyalı alanda rakibini zorlayan Bursa temsilcisi, 34. dakikada farkı 5 sayıya (71-66) çıkardı. Kalan dakikalarda seyirci desteğini de arkasına alan Tofaş, maçtan 88-83 galip ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …