Güncel Haberler

Galatasaray İlk Deplasman Galibiyetini Aldı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 6. haftasında Galatasaray, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor‘u 77-69’luk skorla mağlup etti.

Karşılaşma karşılıklı sayılarla başladı. Holloway’la sayılar bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında Hayes’le dış atışlardan basketler üreten Galatasaray, 5. dakikayı 14-8 üstün geçti. Etkili oyununu sürdüren ve 7. dakikada farkı çift hanelere (10-21) çıkartan sarı-kırmızılı ekip, ilk çeyreği de 25-13 önde tamamladı. Hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla ikinci çeyreğe 7-0’lık seriyle başlayan Galatasaray, 12. dakikada farkı 19 sayıya taşıdı: 13-32. Oyunu dengeleyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Semih Erden ve Holloway’ın pota altından kaydettiği sayılarla farkı azaltsa da sarı-kırmızılı ekip, soyunma odasına 44-34 üstün gitti.

İkinci yarıda boyalı alanı iyi savunan Galatasaray, Göksenin Köksal’ın pota altından ürettiği basketlerle 26. dakikada farkı 15 sayıya (42-57) çıkardı. Arapovic’in sayılarıyla üstünlüğünü sürdüren sarı-kırmızılı ekip, final periyoduna 61-52 üstün girdi. Savunmaların sertleştiği son çeyrekte, Galatasaray, Hasan Emir Gökalp’ın basketiyle, 33. dakikada farkı yeniden çift hanelere taşıdı: 52-63. Holloway’ın iç ve dış atışlardan bulduğu sayılarla İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 39. dakikada farkı 4 sayıya (69-73) kadar indirse de Webster’ın sayılarıyla skor üstünlüğünü koruyan Galatasaray, sahadan 77-69 galip ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …