Güncel Haberler

Ertuğrul Erdoğan: “Maçın genelinde daha iyi olan taraftık”

Galatasaray Erkek Basketbol Takımının, İstanbul BBSK karşısında aldığı 69-77’lik galibiyetten sonra başantrenör Ertuğrul Erdoğan ve Aaron Harrison açıklamalarda bulundu.

Başantrenör Ertuğrul Erdoğan şunları söyledi:

“Öncelikle bugün çok özel bir gün. Çok büyük bir insan, çok büyük bir lider, kuruluş liderimizin ölüm yıl dönümü. Sadece 10 Kasım’da 09:05’te değil, fikrini her zaman zihinlerde, sevgisini her zaman kalplerde tutmamız gereken bir lider. Bunun bir milli değer olarak görülmesini diliyorum ve özlüyorum.

İşin basketbol tarafına gelince, biz bugün çok zor bir deplasmana geldik. Bu salonu en iyi bilenlerden birisi de benim. Burada oynamak çok kolay bir iş değildir. Maçın genelini bence, ara ara yaşadığımız sıkıntılara rağmen biz daha iyi oynadık. Zone savunmasına karşı daha akıllıca tercihler yapabilirdik ancak bizim takımımızda yer alan 3 oyuncu hayatlarında ilk kez böyle bir savunma gördüler. Onlar için biraz “Avrupa’ya hoşgeldiniz” hediyesi oldu bu. Dolayısıyla biraz şaşkınlardı. Çok kolay atışları değerlendiremedik, oyuncularımız şut kaçırdıkça biraz gerildiler. Genelde boş şut atmıştık doğrusunu söylemek gerekirse. Bence bugün savunmayı iyi yaptık. Tu Holloway sayısını attı bugün ancak diğer oyuncular Semih haricinde ortalamalarının altında kaldılar. Top paylaşımından çok memnunum. 24 asist yapmışız, 9 da top kaybımız var. Bunlar bizim için çok sayılar. Son zamanlarda top kayıplarımızı azaltmıştık ancak Andorra deplasmanında 18 top kaybımız vardı. Bunları alt alta koyduğumuz zaman, Türkiye Ligi’nde aldığımız ikinci galibiyet. Bizim için çok değerli bir galibiyet. Psikolojik açıdan bize çok büyük yardımı olacaktır. Ümit ediyorum ki bunun devamı da gelecektir. Her zaman söylediğim gibi Galatasaray takımı her maçı kazanmak için oynuyor. Her maçı son topa kadar oynuyor. İnşallah bunun karşılığını da arka arkaya gelecek galibiyetlerle alırız. Oyuncularımı tebrik ediyorum.”

Oyuncumuz Aaron Harrison ise şu ifadeleri kullandı:

“Maçın başında iyi oynayarak skorda büyük bir fark yakaladık. İstanbull BBSK tecrübeli bir takım. Geriye gelip maçın bir süre daha yakın geçmesini sağladılar. Ancak biz takım halinde beraber oynamaya devam ederek karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı bildik.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …