Güncel Haberler

Gaziantep Evinde Büyükçekmece’yi Farklı Geçti

Son maçlarda istediği sonuçları alamayan ve evindeki bu mücadeleye 3 maçlık bir mağlubiyet serisi ile gelen Gaziantep, daha agresif ve istekli bir oyun sergileyerek misafir ettiği Arel Üniversitesi Büyükçekmece‘yi 76-60 ile rahat geçmeyi başardı.

Gaziantep ilk çeyrekte Vasiliauskas liderliğinde daha düzenli ve akıllı oynarken, Büyükçekmece yıldız uzunu Devi Williams’ın omuzlarında yaşamaya çalıştı ve ilk çeyrek ev sahibinin 20-15 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyreğe de etkili başlayan Gaziantep oldu. Tecrübeli Hırvat forvet Tomas, akıllıca Berkay’ı arkasına alarak üst üste skorlar üretti ve farkı 7 sayıya çıkardılar. Büyükçekmece hücumda organize olmakta zorlandı tıpkı ilk çeyrekte olduğu gibi. Pas trafiğini kuramayan İstanbul temsilcisi karşısında, kenardan gelen Delroy James’i de devreye sokan Gaziantep farkı açtı ve devreye de 8 sayı farkla 37-29 önde girdiler.

Üçüncü çeyrekte vitesi iyici arttıran Gaziantep, hücumda skor üretimi konusunda kısır kalan rakibi karşısında farkı 15 sayıya kadar çıkarsa da Eldridge maça ağırlığını koydu ve takımının farkı eritmesini sağladı. Son çeyreğe 54-49 ev sahibi üstünlüğü ile girildi. Dördüncü çeyreğin başında yeniden devreye giren Williams Büyükçekmece’nin farkı 1 sayıya kadar düşürmesini sağlasa da sonrasında Can Uğur Öğüt ile daha iyi organize olan ve boş atışları yüksek yüzdeyle değerlendiren Gaziantep farkı tekrar açtı. Vasiliauskas’a da çare bulamayan Büyükçekmece tamamen havlu attı ve kazanan 16 sayı farkla Gaziantep oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …