Güncel Haberler

5×5 : 5 Büyük Ligde Haftanın En Değerli Oyuncuları – 09.11.18

Bu yeni yazı dizimde sizlerle Avrupa’daki 5 önemli ligin (İspanya Liga Endesa, VTB Lig, Almanya easy Credit BBL, Fransa Jeep Elite Pro A, İtalya Lega Basket Serie A) haftalık MVP performanslarına göz atacağız. Keyifli okumalar dilerim.

Nicola Laprovittola (Joventut Badalona): 25 sayı 5/6 3sayı 8 asist

Arjantinli oyun kurucu geçen sezon ortasında geldiği Joventut Badalona’yı neredeyse tek başına düşme potasından kurtarmayı başarmıştı. Bu sezon da performansına aynı şekilde devam ediyor. Gerek üstün saha görüşü ve akıllı asistleri, gerekse skorer kimliği çok değerli bir guard. Onu izlemesi gerçekten büyük bir keyif.

Brandon Jennings (Zenit St.Petersburg): 20 sayı 4 ribaund 13 asist 2 topçalma

NBA patentli tecrübeli guard Avrupa basketboluna ve Zenit’e beklenenden de çabuk ısınmış durumda. Özellikle konsantre olup oynamak istediğinde hücum performansı ile parmak ıssırtıyor ve direkt sonuca etki ediyor. Enisey gibi zayıf bir rakip bulmuşken de şovunu yapmaktan kaçınmadı ve 30 dakika sahada kalırken 9/12 sahaiçi isabeti, sadece 1 top kaybı ile çok verimli bir maç çıkardı.

Luke Sikma (Alba Berlin): 17 sayı 7 ribaund 7 asist 

Birleşik Amerikalı uzun geçen sezon olduğu gibi yine koç Reneses’in sisteminde en önemli parça olarak ön plana çıkıyor. Dört numarada oynamasına rağmen alçak posttan da oyunu yönlendirebilen, takımını organize edebilen Sikma, Gottingen karşısında sadece 25 dakika parkede kalmasına rağmen 6/8 sahaiçi isabet oranı ve sadece 1 top kaybı ile neredeyse hatasız bir maç çıkardı.

Justin Robinson (Chalon Saone): 19 sayı 11 asist 3 topçalma 

1.74 boyunda olan ve henüz 23 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard Avtodor’da geçirdiği başarılı çaylak sezonun ardından şimdi Fransa Pro A’da da fırtına gibi esmeye devam ediyor. Son maçta da takımının Le Portel’i geçtiği maçta yükselen tempoda, açık alanda ne kadar etkili bir silah olduğunu bir kez daha gösterdi. 

Caleb Green (Avellino): 30 sayı 9 ribaund 

Ligimizde hem Galatasaray hem de Trabzonspor formaları giymiş olan tecrübeli forvet Caleb Green, parladığı İtalya liginde eski takımı Avellino’da alev almış durumda son haftalarda. Cole ile birlikte takımın skor yükünü sırtlanmış durumdalar. Ancak son maçta takımını Trento karşısında galibiyete taşırken bu kez ön planda olan isim tek başına kendisiydi. Hücumda takımını sırtladı ve rahat bir galibiyet almalarını sağladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …