Güncel Haberler

Cedi: “İki Konuda Daha İyi Olursak Cavs Toparlanacak”

Yeni koçu Larry Drew’la yeni bir döneme başlayacak Cleveland Cavaliers hakkında milli yıldızımız Cedi Osman konuştu.

Cedi takımının yeni koçu Larry Drew’la yaptığı çalışmalar ve takımın sisteminde yaşanan değişikler hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Koç Drew’ün sistemine geçiş zor olmayacak. Bence hatta basit, çok basit şeyler. Koç Drew’ün geçiş hücumu hakkında söyledikleri konusunda sorumlu davranmamız ve aklımıza onun isteklerini koyarak hareket etmemiz lazım. Umarım halledeceğiz. Zaten bu konuda daha iyi olmak da zorundayız. Her maç geçiş hücumlarından 20-25 sayı yeme lüksümüz yok. Böyle bir zaaf can yakıyor. Öğrenmek zorundayız. Koç Drew ve ekibi bu konuda bizi eğitmek açısından çok iyi çalışıyor.”

Takımın Koç Lue döneminden kalma alışkanlıkları olduğunu kabul eden Cedi bunlar yerine daha çok geri koşmaya çalıştıklarını da vurguladı:

“Alışkanlıklarımız var, doğru. Örneğin ben bazı hücumların sonunda geriye koşmak yerine hücum ribaunta gitmeye çalışıyorum. Çünkü bir hücum ribauntunun bize yardımcı olabileceğini düşünüyorum ama bazen bu alışkanlık bize zarar veriyor. En azından iki üç maçtır geri koşmaya odaklanmaya başladım. Bunu fark ettiğimizde, bizden istenenleri anladığımızda düzeleceğimizi düşünüyorum. Bence şu an en önemli şey bu.”

Tempoyu yükseltmenin kendileri için önemi olsa da rakiplerin geçişleri savunmadaki güçlerinin kendilerini aştığını ekleyen Cedi buna karşılık vermek için Koç Drew’ü dinlemeleri gerektiğinin altını çizdi:

“Hızlı oynamaya çalışıyoruz ama diğer takımlar gibi kolay basketler bulamıyoruz. Rakiplerimiz geri koşuyorlar, felsefeleri böyle, bunun üzerinden oynuyorlar. Koçumuzu ve ekibimizi bu nedenle bu konuda dinlemek zorundayız. Onları dinlersek daha iyi oynayıp daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Çünkü sonuçlar kötü gelince üzülen ve kızan da bizleriz.”

Cavs‘in sezona kötü başladığı için karmaşa içinde hissettiğini kabul eden temsilcimiz, iki konuda daha iyi olurlarsa işlerin yoluna gireceğini iddia ederek sözlerine nokta koydu:

“Sezona kötü başladık. Zorlanıyoruz, bu yüzden akıllar biraz her şey konusunda karışık. Ama geçiş hücumunu savunma ve iletişim konusunda daha iyi olursak her şey yoluna girecek.”

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …