Güncel Haberler

Real Madrid Rudy’nin Üçlükleriyle Kaunas Deplasmanından Galibiyet Çıkardı!

Euroleague 5.hafta mücadelesinde son şampiyon Real Madrid, en zorlu deplasmanlardan biri olan Kaunas’tan Rudy ve Ayon liderliğinde 90-79’luk skorla galibiyet çıkardı, yoluna namağlup devam etti. Zalgiris Kaunas ise 5.haftanın ardından 2 galibiyette kaldı.

Maça iyi başlayan taraf ev sahibi oldu. Wolters ve Davies ikilisi ile hücumda rahat skor bulan koç Jasikevicius’un öğrencilerine karşılık ise Tavares ile Llull’dan geldi. Real Madrid’in uzunlarının savunmadaki ağırlıklarını iyi değerlendiren Zalgiris, adam değişmeler sonrası sürekli potaya giderek hücumda çok rahat skor buldu ve işk çeyreği 32-18 gibi dikkat çekici bir skorla önde geçtiler. İkinci yarıya ise daha istekli ve agresif başlayan tarafn Real Madrid oldu. Carroll ile Randolph’un maça ağırlıklarını koymaları ve özellikle dış şutlarda gelen isabetlerle farkı eritti Real Madrid ve devreye ev sahibinin 44-43 üstünlüğü ile girildi.

İkinci yarının başında karşılıklı basketler geldi iki ekipten de ve eşitlik bozlulmadı bir süre daha. Ancak sonrasında kenardan gelen White ile Walton Zalgiris adına oyunun şeklini değiştirdiler. Enerjileri ve hücumdaki etkinlikleri ile ev sahibinin 10-0’lık bir seri yakalamasını sağladılar. Real Madrid ise Ayon’un pota altındaki etkinliğini arttırarak skora tutundu ve son çeyreğe ev sahibinin 68-62 üstünlüğü ile girildi. Son çeyreğe girilirken Ayon’un boyalı alandaki etkinliğinin yanına bir de kenardan gelen Deck’in skor katkısını ekleyen Real Madrid rakibini yakaladı ve skoru 73-73’e getirdi. Sonraki bölümde ise Randolph ile Rudy ikilisinin üçlük şovunu izledik ve Real Madrid 8 sayı farkla öne geçti. Koç Jasikevicius’un molası ardından Zalgiris hücumda ufak kıpırdansa da Rudy’nin üçlük yağmuru devam etti ve Real Madrid zorlu Kaunas deplasmanından 11 sayı farkla 90-79’luk bir galibiyet çıkarmayı başardı.

Zalgiris Kaunas adına yıllanmış şarap Paulius Jankunas (18 sayı 7 ribaund 3 asist) ile ön plana çıkarken, Nate Wolters da (16 sayı 3 ribaund 5 asist) ile onun en büyük yardımcısıydı.

Real Madrid cephesinde ise gecenin yıldızı Gustavo Ayon (13 sayı 10 ribaund 4 asist 3 topçalma) olurken, Rudy Fernandez (15 sayı 5/7 3sayı 2 ribaund 7 asist) ve Anthony Randolph da (16 sayı 2/3 3sayı) özellikle son çeyrekteki performansları ile galibiyetin mimarlarından oldular.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …