Güncel Haberler

Anadolu Efes, Milano Deplasmanında Son Saniyede Yıkıldı!

Turkish Airlines Euroleague beşinci hafta maçında İtalya’nın AX Armani Exchange Olimpia Milano takımı ile deplasmanda mücadele eden Anadolu Efes karşılaşmadan 80-81 mağlup ayrıldı. Mediolanum Forum’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da temsilcimiz 35-43 geride tamamladı.

Karşılaşmaya Larkin, Micic, Anderson, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes maçın ilk basketini Larkin’in elinden buldu. Micic’in üçlüğü ile ikinci dakikaya 5-5’lik eşitlik ile girildi. Bu bölümde her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, Moerman ve Micic ile ikişer, Anderson ile de üç sayı üreten ekibimiz dördüncü dakikada skoru 12-12’ye getirdi. Dunston ile beşinci dakikada 14. sayısını bulan temsilcimiz, televizyon molasına 14-16 geride girdi. Periyodun son üç dakikası içinde Moerman ile üç sayı bulan ekibimiz ilk 10 dakikayı 17-24 geride tamamladı. İkinci çeyreğe Larkin’in basketi ile başlayan takımımız, 11. dakikayı 19-29 geride geçti. Pleiss’in smacı sonrasında rakip takımın sayıları ile 13. dakikada skor 21-36’ya gelince coach Ergin Ataman mola aldı. Mola dönüşünde Pleiss ile bir basket daha bulan ekibimiz, Larkin ile üç sayı bularak 13:20’de skoru 26-36’ya getirdi. Mola sonrasındaki mini seriyi Micic ile 7-0’a getiren lacivert beyazlılar 13:40’ta farkı tek haneye indirdi: 28-36. Dunston ve Micic ile sayı yemeden beş sayı daha bulan temsilcimiz, 13. dakikadaki 15 sayılık farkı dört dakikada üç sayıya indirdi: 33-36. Periyodun son dakikası içinde Dunston ile bir basket daha bulan Anadolu Efes, ilk yarı sonunda soyunma odasına 35-43 geride gitti.

İkinci yarıya Moerman ve Micic ikilisinin sayıları ile başlayan Anadolu Efes, 21:30’da skoru 30-43’e getirdi. Moerman’ın sayılarına Beaubois da katkı verince 24. dakika 45-52’lik skor ile geçildi. Micic’in isabetinin ardından 25. dakikada lacivert beyazlılar farkı beş sayıya indirdi: 47-52. Beaubois ve Moerman ile yedi sayı daha bulan temsilcimiz, rakip takımın sayılarının ardından üçüncü çeyreği 54-68 geride geçti. Final periyodunda ilk sayılarımız Anderson’ın üçlüğü ile gelirken, basket faul pozisyonundan üç sayı çıkaran Moerman, 31. dakikada skoru 60-68’e getirdi. 32. dakikada Larkin’den gelen isabetin ardından Micic’in üçlüğü ile ekibimiz farkı altı sayıya indirdi: 65-71. Günün skorer ismi Moerman’ın dört sayısı ve ardından Beaubois’dan gelen üçlük ile ekibimiz 35:30’da skoru 72-76’ya getirdi. 36. dakikada Dunston farkı iki sayıya indirirken, Amerikalı oyuncumuz maçın son 2:20 dakikasında sert bir faul sonucu yerde kaldı ve oyun dışına geldi. Yerine oyuna dahil olan Pleiss, faul çizgisinde iki isabet bularak skora denge getirdi: 76-76. Faul çizgisinde iki isabet daha bulan Pleiss, son 1:40 dakikada temsilcimiz öne geçirdi: 78-76. Beaubois ile 80. sayısını bulan takımımız son saniyede Mike James‘den gelen üçlüğe mani olamadı ve karşılaşmadan 80-81 mağlup ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …