Güncel Haberler

Panathinaikos Karadağ’da Zorlandı Ama Kazandı

Euroleague 5.hafta mücadelesinde Buducnost Karadağ’da Panathinaikos‘u ağırladı. Henüz galibiyeti olmayan ev sahibi beklentilerin de üstünde bir direnç gösterdi güçlü misafir karşısında ama tabiki galibiyet için yeterli olmadı ve Panathinaikos 72-67 kazandı.

Özellikle maçın ilk yarısı tam da Buducnost’un istediği şekilde düşük geçti. Bu sayede savunmada da vidaları sıkarak Pana’nın skor potansiyelini aşağıya çeken ev sahibi ilk yarıyı 31-31 ile dengede tamamladı. İkinci yarı ile birlikte Papapetrou ve Thomas liderliğinde forvetlerden skor üretimini arttıran Panathinaikos bir adım öne geçti ve sonrasında da rakibinin fazla yaklaşmasına izin vermeyerek beklenenden fazla zorlandığı bu deplasmandan 5 sayı farkla galibiyet çıkarmayı bildi.

Buducnost cephesinde Alen Omic (16 sayı 10 ribaund 2 asist) ve Nikola Ivanovic (12 sayı 5 ribaund 4 asist 2 topçalma) ön plana çıkarlarken, Panathiniakos’ta ise DeShaun Thomas (14 sayı 4 ribaund), Ioannis Papapetrou (13 sayı 6 ribaund 2 asist) ve Nick Calathes (10 sayı 4 ribaund 9 asist 3 topçalma) galibiyetin mimarları oldular.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …